Konstnären Anna S Pettersson har en personlig koppling till skogen och skogsbruk. Det märks i hennes konst som handlar om människan, naturen och det magiska. I Annas konst möts olika material såsom trä, betong, mosaik och textil. Foto: Anna Ström
I Annas konst möts olika material såsom trä, betong, mosaik och textil. Foto: Anna Ström

Egen konstutställning för första gången på hemmaplan

I utställningshallen i Kumla bibliotek visas just nu visas utställningen Never Forever, med måleri och skulptur av konstnären Anna S Pettersson.

Anna S Pettersson bor i Kumla och där i ateljékollektivet Giraffen utforskar hon ständigt vad som händer när olika material möts. Utöver skulptur och måleri arbetar Anna med foto och film.

Genom åren har Anna medverkat i flera konstnärliga sammanhang. 2017 var hon med i biennalen Open Art med flera verk. Skulpturen, Jag är här nu, utgjordes av orangea reflexpinnar vi vanligen möter längs landsvägen vintertid. I Kumla återser vi ett annat av verken från biennalen, men i övrigt består Never Forever av konst som skapats under de senaste två åren.

Hennes konstnärliga bana började inom smyckesdesign som hon även undervisar i på Kävesta Folkhögskolas bild- och formlinje. Kanske märks det när man ser de olika formerna i konsthallen och hur de sammanfogats med kedjor och snören. Men Anna själv, tänker inte på det.

– Det är snarare så att jag ser mitt arbete med skulptur som något annat. Här förhåller jag mig till rummet istället för kroppen som är central när man skapar smycken. Men visst finns det ändå något gemensamt i allt jag gör, säger Anna som är glad att för första gången ha en egen utställning i hemstaden Kumla.

Never Forever visas på Kumla utställningshall till och med den 30 maj.