Korna går in och ut som de vill under utesäsongen men sedan november har samtliga kossor varit inomhus. Inte så konstigt att det fanns lite spring i benen. Foto: Anna Ström
Anton, Vasil och Altea hjälptes åt att få sina tatueringar från Arla på plats. Foto: Anna Ström
På första parkett. ”Vi har varit på kosläpp förut, så vi börjar få lite rutin och var här i god tid för att få en bra plats” berättar Jonna som hade med sig Niklas, Alicia, Ella-Louise, Freja och Casper. Foto: Anna Ström
Kort paus i hoppandet för Lias, Kimi, Kevin och Hugo som upplevde sitt allra första kosläpp.
Dagen bjöd på flera minnesvärda möten mellan besökarna och djuren på gården. Här är det Elida Runnerström som tar en ridtur på en av Östra Sågens ponnys.

Glada kossor drog ut på grönbete

Folkfest när 65 kossor släpptes ut på grönbete i lördags. Arla och den ekologiska gården, Östra Sågen utanför Laxå bjöd in till kosläpp för 1500 besökare.

Folkfest när 65 kossor släpptes ut på grönbete i lördags. Arla och den ekologiska gården, Östra Sågen utanför Laxå bjöd in till kosläpp för 1500 besökare. Efter en timme hade det även delats ut 1200 bullar och bjudits på mjölk. Under dagen kunde man träffa gårdens andra djur och delta i olika aktiviteter som femkamp och ponnyridning.