Edsbergs församlingshem satsar på familjekvällar. Församlingspedagog Maria Rudberg Foto: Edsbergs församling/ Svenska kyrkan Örebro
Maria Rudberg Foto: Svenska kyrkan Örebro

Hoppas på stor uppslutning av påsklovslediga barn och vuxna

I Edsbergs församling kände man att nytänkande behövdes. Under fyra onsdagar i vår öppnar församlingshemmet upp för att familjer ska kunna träffas och umgås tillsammans.

I Edsbergs församling kände man att nytänkande behövdes. Och så blev familjekvällarna i församlingshemmet till.

– Efter pandemin var det lite trögt att få folk att komma till våra aktiviteter, så vi tänkte att vi startar upp något nytt, säger Maria Rudberg, församlingspedagog i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar, och fortsätter:

– Även det pågående generationsskiftet har inneburit att inte lika många som tidigare hittat fram till våra aktiviteter.

Under fyra onsdagar i vår öppnar därför Edsbergs församlingshem upp för att hela familjer ska kunna träffas och umgås. På så sätt blir familjekvällarna ett komplement till torsdagarnas Öppna förskola som riktar sig till barn 0-6 år.

– Här på landsbygden får föräldrar skjutsa och hämta sina barn till de flesta aktiviteter. Därför ville vi göra något som barn och vuxna tillsammans kan delta i, berättar Maria.

Fika, pyssel och sång står på programmet varje gång, och under påskveckan får pysslet förstås ett påsktema. Den 13 april är aktiviteten också lite tidigarelagd och startar klockan 14 istället för 16.30. Maria hoppas på stor uppslutning av påsklovslediga barn och vuxna.

– Till familjekvällarna är alla välkomna!