Foto: Björn Palmqvist
Foto: Björn Palmqvist

Ordnar påskbasar med sånt som hör påsken till

Julmarknaden hemma i lägenheten gav mersmak. Nu laddar Arne ”Nutte” Andersson i Tived för påskbasar där han säljer sina målade alster som anknyter till det som hör påsken till.

Julmarknadens tomtar byts nu ut till tuppar, hönor, kycklingar, ägg och påskris med färgade ullfjädrar och andra påskliknande hängen. Penseln i ”Nuttes” hand sveper över de små gjutna betongalstren som färgas till vackra figurer, allt i påskens tecken.

”Nutte” får hjälp av sin assistent, Victoria, att gjuta figurerna, och det går åt en del när han nu tänker hålla påskbasar i dagarna två.

– Jag kör två dagar medans jag har påskgrejerna framme, förklarar han.

Men ” Nutte” tänker även ett steg framåt, till trädgårdstider, så därför kommer han även att ha gjutna mindre fågelbad till försäljning under påskbasaren.

– De är riktigt populära och säljer bra, konstaterar han.

För ”Nutte” som är bunden till rullstolen, med nedsatt rörelseförmåga i armar och händer, är hantverket, och att kunna fortsätta skapa, viktig både mentalt och fysiskt. Han räds heller inte att prova nya hantverk. Han visar upp ett halssmycke med en avocadokärna samt en miniatyrvävnad, hans senaste prova-på-teknik.

– Det är roligt att göra något nytt och se vad jag klarar av, framhåller han.

Påskbasaren håller han i hemmet på Sanneruds bygata 30 A, helgen före påsk, 9-10 april klockan 10-15.