Under hösten 2021 Hjalmars julspektakel med Amanda Flack, Marie Kühler Flack och David Berg i revy numret Trubaduren. Foto: Sofie Isaksson
Marie Kühler Flack tog emot kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne i fredags. Foto: Privat
2019 Nya Hyss med Hjalmar. Foto: Sofie Isaksson
Artister på grönbete 2021 Foto: Sofie Isaksson
Foto: Sofie Isaksson

Får årets kulturpris för engagemang i dans och teater

I år har Marie Kühler Flack stått på scenen i 40 år. Förra veckan belönades hon med årets kulturpris till Hjalmar Bergmans minne.

– Jag blev riktigt glad och överraskad! Det var verkligen inte väntat. Jag blev uppringd för tre veckor sedan och har fått hålla det hemligt sedan dess, utbrister Marie Kühler Flack.

Förra veckan fick hon ta emot 2021 års kulturpris till Hjalmar Bergmans minne 2021. Marie är revyartist, skådespelare, regissör och koreograf. Hon började sin dans- och teaterbana i ung ålder och har genom revyerna underhållit och lockat oss till skratt i många år.

– Jag kan konstatera att det är 40 år sedan jag började stå på scenen som 16-åring. Det här priset är lite grann för lång och trogen tjänst men också en klapp på axeln. Det känns förstås jättekul att få uppmärksamhet och uppskattning för det man gör, säger hon.

Marie startade showdansskolan Entré 1997 som genom åren vuxit till att bli en av Örebros största dansskolor, där tusentals danselever i alla åldrar fått ta del av den dansglädje som Marie ville skapa och sprida när hon startade skolan. Det är bland annat för den som hon får utmärkelsen. Juryn lyfter fram Maries engagemang i Örebros kulturliv som inte minst har gett barn och ungdomar en gemensam plattform i sitt intresse för dans – en dansglädje som eleverna bär med sig hela livet.

– Det som står närmast på tur är Hjalmars sommarkarameller som vi kommer spela i Brevens bruk under sommaren. Det kommer ske på Majstångsplatsen i juli månad, säger Marie.