Helgen efter midsommar är äntligen Kulturglimtar i Ljusnarsberg tillbaka. Foto: Ewa Wikström

Kulturglimtar är nu tillbaka efter två års uppehåll

Efter ett två år långt pandemiuppehåll är Kulturglimtar i Ljusnarsbergs kommun tillbaka i sommar. – Det är efterlängtat, många har frågat om det kommer bli av, säger Ewa Wikström, en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Kulturglimtar hann fira sitt tioårsjubileum, sedan kom pandemin och satte stopp.

– Vi började planera för att kunna köra till förra sommaren, men så gick det inte att genomföra. Nu har vi börjat planera för sommaren och har redan fått in några anmälningar, berättar Ewa Wikström.

Kulturglimtar går ut på konsthantverkare i kommunen får chans att visa upp sig i sitt hem, ateljé eller tillsammans med andra på platser som Opera på Skäret eller Stora gården. Besökarna åker runt efter en karta till de utställare som de är mest intresserade av. Totalt brukar ett femtiotal utställare vara med.

– Ungefär en månad innan brukar vi bjuda in till en samlingsutställning där varje deltagare får ha med ett föremål. Det är ett bra sätt för besökarna att se lite vad de olika utställarna erbjuder och kunna planera sitt besök i förväg, säger Ewa Wikström.

Tidigare har utställningen tagit plats i Blå soffan under Ica i Kopparberg, men då den lokalen nu används till annat söker arrangörerna efter en annan lokal.

– Vi har vänt oss till kommunen och hoppas kunna få hjälp att hitta en lokal eller ett skyltfönster där vi kan visa upp utställningen, säger Ewa Wikström.

Som alltid är det helgen efter midsommar, i år den 2-3 juli, som gäller för arrangemanget.