Inomhusfotboll är en av många aktiviteter som ordnas för sportlovslediga barn och ungdomar i länet nästa vecka. Foto: mostphotos.com
Prova på vävning i Fjugesta vävstuga. Foto: mostphotos.com

Kolla – massor att göra på sportlovet runt om i länet

Nästa vecka har länets barn och ungdomar sportlov. Med nyligen släppta restriktioner bjuder kommuner och föreningar på ett digert sportlovsprogram.

Sport i många olika former står så klart på programmet i många av länets kommuner. BIK Karlskoga Ungdom bjuder in till hockeyträning speciellt för tjejer mellan 6-16 år. Det är tisdag mellan 14-15.20 som gäller i Nobelhallen, utrustning finns att låna men ta gärna med egna skridskor.

Den som är mer sugen på fotboll kan ta sig Hasselfors bollhall den 22 februari mellan klockan 18-19 där Mullhyttans IF bjuder in till inomhusfotboll för flickor och pojkar födda 2012 och 2013. Barnen behöver ha med sig egna inomhusskor.

Padelsugna elever i årskurs 4-9 i Laxå har möjlighet att få spela gratis under sportlovet. En timme per person kan man spela gratis och man kan vara fyra personer per bana. Föranmälning krävs direkt till Padelhuset. Padelrack finns att låna gratis.

I Hällefors bjuds det på cirkusskola i samarbete med kulturskolan och Bredsjö kulturkooperativ. Aktiviteten riktar sig till elever från årskurs 6 till gymnasiet och äger rum den 18 februari klockan 19-21. Uppstart under sportlovet men tanken är en fortsättning med en föreställning under Vårskrik i mitten av maj. Oömma kläder som är lätta att röra sig i rekommenderas.

Den som inte är sugen på sportaktiviteter behöver inte sitta sysslolös. I Karlskoga bjuder naturskyddsföreningen in till pyssel och möjlighet att bygga sitt eget bihotell. Detta sker måndag 21 februari på Vadaregatan 3 mellan klockan 10 och 14. Barn mellan 6 och 12 år är välkomna i sällskap med en vuxen.

Fjugesta Vävstuga bjuder in barn över nio år att prova på vävning i olika tekniker och vävstolar. Detta är en tvådagarsaktivitet där man kan välja mellan måndag och tisdag eller onsdag och torsdag. Frukost, lunch och mellanmål ingår. Platsen är Storgatan 31 i Fjugesta.

Teatersugna behöver inte heller gå lottlösa. Kräcklingebygdens vänner bjuder in till föreställningen ”Ful kan du vara själv sa ankungen” den 26 februari. Föreställningen rekommenderas från fyra år och är 45 minuter lång. Lokalen rymmer 80 personer.