På fredag erbjuder regionen drop-in-vaccinering på Marieberg galleria. Foto: mostphotos.com

Nya vaccinationsmöjligheter – drop-in i gallerior

Förutom på länets vaccinationsmottagningar och vid utvalda tillfällen på vårdcentraler finns det numera också möjlighet att vaccinera sig på Marieberg galleria och vid Ica Maxi Boglundsängen, där regionen testar drop-in på fredag.

– Vi vill underlätta för alla som vill vaccinera sig men som kanske inte hittat rätt tillfälle för att ta sitt vaccin, berättar Ewa Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccination. Ewa fortsätter:

– Därför kommer vi nu att testa att drop-in-vaccinera i gallerian utanför ICA Maxi. Här finns en lugn yta där du kan få din första, andra eller tredje dos vaccin och vi kommer att ha vaccin som passar alla åldrar.

Imorgon, fredag 18 februari, finns vaccinatörer från Region Örebro län i Marieberg galleria och erbjuder drop-in-vaccination. Platsen är norra entrén närmast Coop.

Det går också bra att komma och prata med sjuksköterskorna som vaccinerar om vaccination mot covid-19. idag, torsdag, finns vaccinatörerna på Ica Maxi Boglundsängen, till höger om entrén till matbutiken.

– Faller de här två tillfällena väl ut kommer vi att återkomma fler gånger för drop-in-vaccination. Planering pågår även för flera vaccinations-aktiviteter inför den nationella vaccinationsveckan vecka 11, skriver regionen i pressmeddelandet.