Christina Dahlström har gett ut sin debutbok. Foto: Privat

Christina ger ut sin allra första barnbok

Christina Dahlström har just gett ut sin första barnbok och nu finns planer på en ny.

”Snodden tycker att Mikaela har den underbaraste doft han någonsin känt, men eftersom de tillhör olika myrstackar får de inte träffa varandra igen”. Så beskrivs berättelsen på baksidan av Christina Dahlströms debutbok Snodden och Mikaela.

– Jag har jobbat som förskollärare i 40 år, och berättelsen kom till mig ute i skogen med förskolebarnen redan för 20 år sedan, berättar Christina som bor i Skärmartorp.

Boken handlar om de två myrorna Snodden och Mikaela, och Christina beskriver det som en äventyrsbok.

– Det är en kapitelbok på 70 sidor med fakta om myror, men det finns också slott och häxor, som en liten äventyrssaga. Jag har gjort bilderna i boken själv, det är 28 bilder.

Christina skickade manuset till flera förlag, bland annat Bonniers innan hon bestämde sig för att trycka och ge ut boken själv.

– Jag skickade till Bonniers och fick bra recensioner, men jag har en kompis som gett ut en roman på Book-on-demand, så jag kollade upp det. Jag har haft historien i huvudet, men skrev ner den under hösten. Det har varit mycket jobb med boken, jag kan inte bara sätta mig och teckna utan måste testa olika bilder och tekniker.

Hur känns det att ge ut sin debutbok vid 70 års ålder?

– Det är lite annorlunda, det hade jag aldrig kunna tänka mig. Jag har haft nytta av corona, att jag kom igång med boken. Men jag har faktiskt börja tänka på en annan bok också, så det kanske blir en till, det gäller bara att få ihop fantasi och bilder.