Pang i rutan gånger två! Funderar du som jag?

Runt jul två år i rad nu har jag råkat ut för stenskott, som gjort att jag behövt byta vindruta. Lite konstigt, med tanke på att jag kört bil sedan slutet av sextiotalet.

Nu är jag mycket nyfiken på om andra trafikanter upplevt något liknande, om försäkringsbolag upptäckt ökade anmälningar om stenskott, om våra vägansvariga i kommunerna uppmärksammats på (det jag tror är) problemet,  att vägbanor inte längre sandas/grusas med samma sorts material som förr.

Större, ojämnare, vassare småstenar fastnar lätt i däck och far iväg med kraft. Min glasmästare sörjer inte i vintercoronatider, det är honom väl unt! Är det en ekonomisk fråga? Antagligen. Måste våra kommuner spara? Antagligen. Binder man ris åt sina/våra ryggar? Antagligen.

Tacksam för reaktioner!