Sedan 2012 har PerOlof Anell, Göte Söderek och Thomas Lilja samlat in burkar och flaskor till HOIF. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Sedan 2012 samlar Thomas Lilja, PerOlof Anell och Göte Söderek in burkar och flaskor till HOIF, Hampetorp - Odensbackens idrottsförening, där pengarna går till ungdomsidrotten. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Panttävling gav närmare 450 000 kronor till länets föreningar

Pantamera har för nionde året i rad genomfört sin miljötävling Föreningskampen - och trots pandemin lyckades föreningslivet i Örebro län samla in 478 062 burkar. HOIF Hampetorp Odensbackens IF samlade ihop 20 400 kronor, vilket ger dem sjätteplats i länet.

HOIF Hampetorp Odensbackens IF samlade ihop 20 400 kronor, vilket gav dem sjätteplats i länet. Det kommenterar PerOlof Anell i Odensbacken så här:

– Det blev ett dåligt år. Folk har inte åkt till Tyskland och handlat. Det har vi förlorat tusenlappar på.

Sedan 2012 har Thomas Lilja, PerOlof Anell och Göte Söderek tag emot och samlat in burkar och flaskor till HOIF och de fortsätter i år. Pengarna går till ungdomsidrotten.

Totalt deltog drygt 2 000 föreningar i hela landet i 2021 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 13 miljoner burkar och PET-flaskor. I Örebro län deltog 105 föreningar och bäst i länet var Hovsta IF Fotboll P08 som samlade in 47 450 burkar och flaskor. I hela länet samlades det in pant till ett värde av 447 244 kronor och i topp fem finns förutom Hovsta i toppen Karlskoga BBK Baseboll-softboll, Djurpanten Lindesberg, Örebro SK Bandy P09/!0 och Skyllbergs IK Damlag.

– Pandemin gjorde 2021 till ännu ett tufft år för svenskt föreningsliv. Att så många föreningar ändå valt att samla pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön, är mycket glädjande, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack.