2012 spelades Pippi av Magdalena Andersson (f.d. Jerlström). Tommy och Annika spelades av Hannes Gille och Viktoria Johansson samt Nore Ring och Frida Edsö. Foto: Pressbild/ Lerbäcks teater
2012 då Pippi spelades sist hade Magdalena Andersson (f.d. Jerlström) rollen Pippi Långstrump. Foto: Pressbild/ Lerbäcks teater
Pippi spelades 2012 av Magdalena Andersson (f.d. Jerlström) Tommy och Annika spelades av Hannes Gille och Viktoria Johansson samt Nore Ring och Frida Edsö. Foto: Lerbäcksteater

Full fart med Pippi i Risberga i sommar

Lerbäcks teater sätter upp en fartfylld "Pippi Långstrump på de sju haven" i sommar på Riseberga klosterruin.

I sommar spelas ”Pippi Långstrump på de sju haven”, en fartfylld föreställning för hela familjen med regi och dramatisering av Johan Gille, Lerbäcks teater.

Platsen blir på amfiteatern vid Riseberga klosterruin i Lekebergs kommun. Förra året var första gången som Lerbäcks teater spelade Emil i Lönneberga på just den arenan.

– I dessa osäkra pandemitider känns det bra att vi åter kan få möjligheten att spela på den fantastiska scenen i Riseberga även i sommar och vi ser mycket fram emot detta, säger Johan Gille i ett e-post.

Mycket sång och musik

Det blir mycket sång och musik i föreställningen Pippi på de sju haven som senast spelades 2012 i Lerbäck.

Både barn och vuxna kommer så klart spela på scen. I föreställningen möter publiken Pippi Långstrump som får besök i Villa Villekulla av såväl Kling och Klang som Prussiluskan.

I andra akten tar hon även med sig Tommy och Annika till Söderhavet för att rädda sin pappa, kapten Långstrump, som blivit tillfångatagen av sjörövare.

Premiär av föreställningen Pippi på de sju haven är den 23 juni och den spelas fram till 17 juli. Det blir totalt 24 föreställningar och biljetterna släpps den 1 februari på: lerbacksteater.se

Med anledning av de utökade restriktionerna sedan igår onsdag ställer Lerbäcks teater in alla planerade deckarföreställningar under perioden 13 januari – 5 februari, för att spela dem istället i april/ maj, för mer info se deras hemsida.