Foto: Arkivbild: Sofie Isaksson

Inget nyårsfirande vid slottet I Örebro i år heller

Inte heller i år blir det något nyårsfirande vid Örebro slott. Vanligtvis brukar flera tusen personer samlas vid Örebro slott för att fira in det nya året, men för att undvika folksamlingar och risk för smittspridning meddelar kommunen idag att firandet är inställt.

Efter kontakt med Region Örebro läns smittskyddsläkare och Länsstyrelsen, har kommunen beslutat att firandet uteblir eftersom man inte kan säkerställa att det går att genomföra utan ökad risk för smittspridning.

– Tyvärr blir det inget nyårsfirande vid Örebro slott i år. Vi vet att firandet brukar uppskattas av många, men som läget ser ut just nu väljer vi att inte genomföra arrangemanget för att undvika folksamlingar och en ökad risk för smittspridning, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör, i ett pressmeddelande.