HR-strategen Stina Bengtsson är en av dem som jobbar från Vingåkers kommuns satellitkontor i Örebro. Foto: Ann-Louise Larsson

Vingåkers kommun startar satellitkontor i Örebro

Vingåkers kommun erbjuder anställda som bor i Örebro möjlighet att någon dag i veckan arbeta från ett kontorshotell i Örebro som kommunen hyr platser på.

– Många av våra medarbetare bor i Örebro och vi vet att vi behöver tänka nytt för att konkurrera med andra arbetsgivare, säger Stina Bengtsson, HR-strateg i Vingåkers kommun.

– Vi är en småskalig kommun och behövde se över hur vi bäst möter kommande utmaningar med kompetensförsörjning, säger Stina Bengtsson som själv jobbar från Örebrokontoret när det passar.

På satellitkontoret kan anställda jobba en eller ett par dagar i veckan efter överenskommelse med chef. Detta är ett sätt att säkerställa medarbetarnas arbetsmiljö med både social samvaro och ergonomiska sittplatser.

– Vi har ungefär 25 tjänstemän som är bosatta i Örebro som vi tror skulle uppskatta den här möjligheten. Vi gör det här på prov under ett halvår och utvärderar sedan, säger Stina Bengtsson.

Projektet startade den 1 december och hittills är det tre anställda som har testat på att jobba på satellitkontoret. Fortfarande jobbar många hemifrån, satellitkontoret kan ses som ett komplement till hemarbete. Satellitkontoret är också en del i att vara en smart landsbygd där Vingåkers kommun söker innovativa lösningar och vågar prova nya vägar för att vara en attraktiv arbetsgivare.