Tusse vann Idol 2019 och med låten "Voices" vann han även Melodifestivalen 2021. Foto: Pressbild: Gustav Ike & Streetchic Media
På lördag äger Örebros stora vinterfestival rum, en dag full med mat, konsert och ljusshow.

Vinterns stora gratisfestival

Örebro Vinterfestival är ett evenemangskoncept med tre olika satsningar: matmarknad i Wadköping, premiärtändning av treårssatsningen "The Magic Forest" och en avslutande jubileumskonsert med välkända namn. Allt sker den 4 december.

Ljusinstallationen ”The magic forest” består av 200 000 led-lampor som kommer att lysa upp stadsparken under hela december. Under evenemanget kommer 3000 kvadratmeter av Stadsparken att förvandlas till ett landskap byggt av tusentals LED-dioder som klär in tio magiska världar.

– Det här är ett projekt som växt sig större med tiden. Vi har tagit inspiration från en park i Sydkorea och vill skapa en häftig och Sverigeunik arena i Örebro där det koncentrerade ljuset står i fokus, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Arrangemanget är kostnadsfritt och parken tänds dagligen mellan kl. 16:00 – 20:00 från den 4–31 december.

Matfesten ”En smak av Örebro” äger rum mellan 11 och 16 i Wadköping. Här finns också Stadsmissionen på plats för att berätta om julinsamlingen ”Varje familj” räknas samt Fritidsbanken som ordnar roliga, enkla grenar för barnen att tävla i.

Vinterfestivalen avslutas med en fullspäckad konsertkväll, klockan 17.00 på scenen i Stadsparken. Konserten, som anordnas av Örebrokompaniet i samarbete med ÖBO, blir även finalen på ÖBO:s 75-årsjubileum som firats under 2021. Artister på scenen är Tusse, Ella Tiritiello och Anders Bagge.