Theodor Sunnari, ett år, var på konsert i Adventskyrkan. Foto: Karin Löwengren
Lions Club sålde lotter och julgranar på torget. Foto: Karin Löwengren
Foto: Karin Löwengren

Inomhusaktiviteter lockade Hallsbergsbor på första advent

Första advent firades in med både konsert, skinklotteri och öppet hus vid modelljärnvägens tågspår i Hallsberg.

Det var grått och råkallt när första advent firades in i Hallsberg. På Stortorget stod både Lions Club och Hallsbergs kommun med marknadsstånd, men någon jätterusning var det inte. Ida Schöldborg och Sham Alsagher som vanligtvis jobbar på Bergöös bjöd på glögg och pepparkakor å kommunens vägnar.

– Vi har jättemycket glögg med, vi får se hur mycket vi får värma, sa Ida Schöldborg och pekade på flera dunkar bakom sig.

– Hittills har det inte varit så många här, fyllde Sham Alsagher i medan Catrine Rusthoi och femårige sonen Lowe serverades varm glögg och festis.

Bredvid hade Lions Club julgransförsäljning och skinklotteri. Länspostens utsände vann inget, men sällskapet hade rätt siffror på lotten och tog lyckligt emot en check på julskinka.

Mellan Adventskyrkan, Bergöös och Stortorget kunde man åka häst och vagn, men kanske var det för ruggigt ute, flera varv gick vagnen tom. På Bergöös hade man öppet hus och det lockade däremot folk. Modelljärnvägen hade fullt med besökare, och både barn och vuxna fascinerades av hur lastbilarna kunde åka av sig själva på de små vägarna och hur många tåg som körde samtidigt.

I Adventskyrkan bjöds på en fullbokad gratiskonsert med artisten Patrik Isaksson och tre av kulturskolans barnkörer. Körerna sjöng julsånger medan föräldrarna filmade, och som en man i publiken sa ”det är inte ofta det är så här fullt i körka”.