Händelser i världen och lokalt

Med denna rubrik kan man nog förvänta sig att få läsa om dramatiska världshändelser som klimatmöte i Glasgow, covidbekämpning i Rumänien och Volvos berg-och dalbana på börsen.

Jag tänkte faktiskt hålla mig till lite mer lättviktigt. Typ att drottning Elizabeth av England blev sjuk men har frisknat till igen. Ja, hon är ju bara 95 år tänker jag, hon har sex år kvar innan hon klår sin mor i ålder. Hennes man Philip blev 99 år. Vilka gener dom måste ha allihop! Hon har varit drottning i snart 70 år och verkar inte ha någon tanke på att lämna över till sin son.

Man skulle kunna tycka att det vore skönt att slippa vara drottning, men det verkar inte vara kutym att lämna över före sin död. Huruvida vår kung kommer att göra det är också en fråga. Nog unnar man barna att bli regenter innan dom blivit så gamla att dom helst vill pensionera sig men det funkar visst inte så i den kungliga världen. 

ABBA:s comeback har dominerat nyheterna och deras show med abbatarer i London säljer slut omedelbart säger de på nyheterna. Jag gick in och kollade och då kostade en ståplatsbiljett 4731 kronor. Nej tack, säger jag. Aldrig att jag betalar så mycket för att se någon artist någonsin. Och här är dom ju inte ens på plats själva. Jag lyssnar på låtarna gratis på Spotify free, det räcker för mig. En av låtarna har julanknytning och blir säkert årets julsång i radio och jag kan tänka mig att alla artister som ska åka runt på julkonserter nu har bråttom att repa in den.

Fotbollsälskarna sörjer ÖSK som får lämna allsvenskan. När man jobbar i västra länsdelen är fotboll den stora snackisen. Kommer Degerfors att hålla sig kvar? Det hänger verkligen på gärsgårn, i skrivande stund ligger de på strecket. I Degerfors och Karlskoga tröstar man sig med att OM det blir nerflyttning så var i alla fall storebror Örebro först därnere. Och då blir det roliga sammandrabbningar i superettan nästa säsong. 

Två saker som börjar på D kommer fram när temperaturen kryper under nollstrecket, dunjackan och dubbdäcken. För övrigt ska man enligt de där som kallas för trendsättare och influencers ”omfamna mörkret och kura skymning”. Tja, jag vet inte.

Jag tycker det är trevligare med ljus och jag får nog hålla i mig för att inte sätta upp julbelysningen för tidigt. En och annan utomhusslinga blir det nog även i november.

I trädgården behöver jag inte göra så mycket denna senhöst för rådjuren har redan befriat mig från grönkålen, kärleksörten, de perenna luktärterna och stockrosorna, som faktiskt blommat ända tills nu. Surt, sa räven, men å andra sidan har han (räven alltså) lyckligtvis inte hälsat på i hönsgården på många år nu, ta i trä.

Jag har nyss lärt mig ta vara på tuppar som inte är önskvärda i flocken och var riktigt stolt härom veckan när jag lagade coq au vin på egenuppfödda djur. Jag skulle gärna laga något läckert på de där förbaskade rådjuren också faktiskt.

Titti Hansson