Lekebergsborna Christina Dahlström, Lisbeth Hagsten, Josefine Milton, Gisella Snow och Åsa Sernler lämnade in sina alster under söndagen. Foto: Marie Larsson

Roliga och annorlunda saker på årets utställning

I söndags lämnade 28 personer in sina alster till Edbergs bygdegårdsförenings utställning som i år firar fem år. – Mycket roligt och annorlunda saker har kommit in, berättar Marie Larsson i arrangörsgruppen.

Brudklänningar, tavlor, smide, träskulpturer, kuddar med tryck, vävda och sydda saker, filtade täcken, kläder och jordbruksskrot.

– I år är det jätteroligt med så olika saker som kommit in, det blir en utmaning att få ordning på utställningen, säger Marie Larsson som är en av sex personer som ser till att allt blir klart till på lördag.

De som lämnat in sina egentillverkade saker är mestadels lekebergsbor men de som är medlemmar kan även vara utifrån bygden. Det är övervägande kvinnor som deltar.

Det hela började för fem år sedan då föreningen konstaterade att det är så många som skapar hemma men aldrig visar upp vad de gör. Detta var ett sätt få se vad alla gör. De får lämna in tre till fem saker per person.

– Vi har fått mycket beröm och positiv respons tidigare år för att vi ordnat det fint och proffsigt, så det är roligt. Vi känner oss stolta över det, säger Marie.

Utställningen i Edbergs bygdegård har öppet nu på lördag och söndag kl. 10-15. Det är kaffeservering och gratis entré.