Prim Roos, 3 år, och Alicia Wallberg, 5 år, tyckte att det var kul med Sjöängens pridepyssel med olika slags pärlor. Foto: Karin Löwengren

Prideveckan pågår i Askersund

Nu är det Lakeside pride och det finns aktiviteter för både stora och små.

Förra årets pridefestival i Askersund blev bombhotad på invigningen, det här året gick det lugnare till. Veckan tjuvstartade med den digitala föreställningen Bland drakar och dragqueens där dragartister framförde sagor för barn på Sjöängen. I söndags höll den ekonomiska föreningen Hantverkshuset i flaggsömnad. Malin Blomqvist som hade gjort konstverket till förra årets invigning berättar att föreningen vill fylla Hantverkshuset med aktiviteter.

– Jag hade tyg kvar från förra året och vi på Hantverkshuset vill vara med och stötta pride.

Knyt ihop armband

 Idag kl 18 hålls Regnbågsmässa i Sofia Magdalena kyrka och imorgon på Sjöängen håller Askersunds slöjdförening i aktiviteten att lära sig knyta pridearmband.

– Vi är tolv stycken som har lärt oss hur man knyter vänskapsband och det lär vi ut. Vi vill ställa upp när kommunen ordnar något. Både barn och vuxna, händiga och ohändiga kan klara av att knyta de här banden, försäkrar Marie-Louise Cederlund, ordförande i föreningen.

Fotbollsfilm

Under hela veckan har Örebro Rättighetscenter en utställning om de sju diskrimineringsgrunderna som är öppen för alla. Prideveckan avslutas på lördag med familjedag i Torgparken. Sean Banan uppträder och det blir tävlingar och tipspromenad. På eftermiddagen kan man se filmen Tigrar som bygger på Örebroaren Martin Bengtssons självbiografiska roman I skuggan av San Siro.