Foto: Mostphotos

En vecka för mänskliga rättigheter

Den 19-24 oktober är det dags för Mänskliga rättighetsdagarna i Örebro.

För 13:e året i rad arrangerar det civila samhället tillsammans med Örebro kommun veckan för att lyfta och värna om demokrati, människors rättigheter och lika värde.

– Dessa dagar är jätteviktiga för att aktivt värna och ta ställning till människors rättigheter – något som inte är en självklarhet för alla. Civila samhället i Örebro gör väldigt mycket kring dessa frågor. De belyser orättvisor, jobbar för inkludering och opinionsbildar. Allt detta är viktigt för ett demokratiskt samhälle och vi som kommun vill synliggöra och stötta, säger Julia Grafe, planerare mänskliga rättigheter, Örebro kommun i en pressinfo.

– Vi är runt 17 stycken medverkande föreningar som tillsammans kraftsamlar för att göra detta möjligt. Det är viktigt att man känner till vilka rättigheter man har för att inte bli diskriminerad, säger Caroline Daly, verksamhetsansvarig på Örebro Rättighetscenter.

Svenska kyrkan arrangerar en fredsvandring den 24 oktober tillsammans med RF-SISU Örebro län, BK EttFyra, Gemensam förening, Starka broar och Folkets hus i Vivalla.

Den 19 oktober kl. 16-18 utanför Kulturkvarteret sker invigningen.