Dialogmöten i Hasselfors och Finnerödja ställs in tillsvidare på grund av smittspridning. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson
Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Smittspridning ställer in dialogmöten tills vidare

De planerade dialogmötena i Finnerödja och Hasselfors ställs in tills vidare. Anledningen är den stora smittspridningen av covid-19 i Laxå kommun. – Vi hoppas kunna sätta ett nytt datum inom ett par veckor men avvaktar smittspridningsläget, säger utvecklingschef Hans Traav.

Laxå kommun testar under hösten ett nytt sätt att föra dialog med kommuninvånarna på landsbygden. Istället för tidigare medborgardialoger har Laxå kommun bjudit in till dialogmöten.

– Skillnaden är att på medborgardialogen har vi mer information från kommunen som vi presenterar. På dialogmötena vill vi höra mer av vad de boende vill ta upp och ta fram underlag till utvecklingsplan för respektive samhälle, säger kommunens utvecklingschef Hans Traav.

Dialogmöten har hållits i Röfors och Tived hittills och har bland annat handlat om ”överturism” för Tiveds del och om framtidsvision för Röfors del.

– Förhoppningen är att vi ska kunna följa upp detta med ett nytt möte i november. Jag hoppas förstås också på att vi så snart som möjligt ska kunna genomföra de planerade mötena i Hasselfors och Finnerödja, säger Hans Traav.

Även för centralorten pågår arbete med en utvecklingsplan och där kommer medborgarna att få komma till tals i en enkät.

– Vi tittar också på om det finns ett behov av medborgardialoger och räknar isåfall med att kunna hålla sådana i början av nästa år, säger Hans Traav.

Nya datum för dialogmötena kommer aviseras på kommunens hemsida, i sociala medier och via föreningar på respektive ort.