Naturens teater får bidrag för att arrangera Naturfotodagen i Rånnesta 10 oktober 2021 Foto: Mostphotos

Naturfotodagen i Rånnesta en av flera som får bidrag

När Landsbygdsnämnden hade höstens första sammanträde fick flera föreningar stöttning i form av ekonomiska bidrag.

Vid Landsbygdsnämndens senaste sammanträde beviljade man fem stycken bidrag till föreningsverksamhet. Tjänsteman Mikael Ekman kommenterade att ambitionen med landsbygdsbidragen är att saker ska vara självgående efter tre år.

– Det här är ett utvecklingsbidrag och måste bedömas individuellt. Men pandemin har ju pågått och då är det viktigt att stötta den fortsatta verksamheten.

Gällersta Forngårdsförening beviljades 20 000 kronor i bidrag för att genomföra Gällersta Visfestival. Nämnden kommenterade att en visfestival i Gällersta är ett fint landsbygdsevenemang som kan vara ett sätt för föreningen att få inkomster efter en lång tid av stiltje på grund av pandemin.

Bra för klimatet

Glanshammarsryttarna har beviljats pengar tidigare och beviljades nu 30 000 kronor för upprustning av samlingslokaler.

Lännäs bygdegårdsförening är en aktiv förening med luftgevärsskytte och träning i linedance. Nämnden konstaterade att det är bra för både klimat och miljö att Lännsäsborna slipper åka iväg för att träna och beviljade därför ett bidrag på 58 250 kronor till en dansspegel.

Naturens teater ansökte om 18 000 kronor i bidrag för att arrangera Naturfotodagen i Rånnesta 10 oktober 2021. Landsbygdsnämnden beslutade att stötta Naturens teater med 13 000 kronor.

Kilsbergens hembygdsförening beviljas 30 000 kronor för nybyggnation av gärdesgård.