101 utställare står redo att välkomna Ljusstråks besökare under helgen. Foto: Arkivbild: Cathrine Gustavsson

Nu laddar Noras kulturliv för helgens stora folkfest

Till helgen hålls den 21:a upplagan av Ljusstråk i Nora och Bergslagen och samtidigt firar föreningen Ljusstråk sitt 20-års jubileum.

Ljusstråk är ett välbesökt och uppskattat inslag i Nora kulturliv och till helgen är det återigen dags. Totalt bjuder 101 utställare in besökare till ateljér och utställningslokaler runt om i Nora och Bergslagen.

– Vi är jätteglada över det stora intresset. Vi har legat runt 80-100 utställare de senaste åren men det är sällan som vi nått över 100, säger föreningens ordförande Marina Lillich, som är keramiker och ställer ut i Timansberg stationshus.

Hon ser fram emot en helg med sol, glad stämning och många besökare från när och fjärran.

– Vi har fortfarande en pandemi och vissa restriktioner. Vi kommer ha så mycket som möjligt av aktiviteterna utomhus och uppmanar besökarna att fortsätta tänka på att hålla avstånd, säger hon.

Sedan den 7 augusti pågår en samlingsutställning i Bryggeriet i Nora och Marina tipsar besökarna om att börja med att besöka den och därefter bestämma sin rutt. I år finns fyra nya utställare representerade, en av dem är keramikern Sofie Aspeqvist i Bengtstorp som är nyinflyttad till Nora.

– Det är premiäröppning för min keramikbod under Ljusstråk. Dessutom medverkar min dotter som är konditor med handgjorda praliner. Jag hoppas på mycket folk, att man kommer hit för en fika i vårt trädgårdskafé och för att titta på keramik så klart, säger hon.