Jonas Bernström, Falab, Bengt Storbacka, kommunstyrelsens ordförande, Magnus Storm ordförande i tillväxtnämnden samt Linda Svahn, ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun. Foto: Ann-Louise Larsson

”Med Lindbackaskolan visar vi vår framtidstro”

I veckan har det varit skolstart i Lindesberg och för högstadieeleverna har det inneburit en flytt till den helt nya Lindbackaskolan.

– Med Lindbackaskolan visar vi vår framtidstro i kommunen och får andra privata aktörer att också våga satsa, säger Bengt Storbacka, kommunstyrelsens ordförande. Brotorpseleverna har dessutom fått komma till en färdigrenoverad skola.

– Lindbackaskolan är så mycket mer än bara en skola. Vi vill att det ska bli en mötesplats för föreningar, både utomhus och inomhus. Dessutom lagar vi här 3 000 portioner mat varje dag till både förskolor, skolor och äldreboenden, säger Bengt Storbacka.

Under en pressträff förra veckan klargjorde kommunens representater för tankarna bakom en storsatsning om Lindbackaskolan och den framtidstro som kommunen har.

– Det har hänt mycket i det här området under de senaste åren, Lindesberg har fått en helt ny stadsdel som vuxit fram i och med Lindbackaskolan, den nya brandstationen och flera nya butiksetableringar, fortsätter Bengt Storbacka.

Intresset för Lindbackaskolan är stort bland kommuninnevånarna och senare under hösten planeras en invigning dit allmänheten bjuds in. Förutom nybygget har Brotorpsskolan rustats upp och även i ishallen har en del renoveringar gjorts, bland annat en ny kafeteria. Dessutom byggs en ny curlinghall, då den förra revs i samband med nybyggnationen.

Vad som ska hända med Stadsskogsskolans tomma lokaler är ännu inte beslutat. Lokalerna kommer att finnas kvar, men för vilken typ av verksamhet återstår att utreda.