John Johansson föreslås bli kommunstyrelsens nye ordförande efter Kenneth Handberg som valt att avgå. Foto: Socialdemokraterna

Stolt och hedrad över valberedningens förslag

Socialdemokraternas valberedning har presenterat John Johansson som ny kommunstyrelseordförande i Örebro kommun. Nu är det upp till partiets medlemmar att ta ställning till förslaget. I slutet av september fattar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet.

I mars i år meddelade kommunstyrelsens nuvarande ordförande Kenneth Handberg att han lämnar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Sedan dess har partiets valberedning arbetat med att ta fram en ny kandidat och på måndagen presenterades valberedningens förslag: 40-årige John Johansson, bosatt i Björkhaga i Örebro, med 18 års politisk erfarenhet inom socialdemokratin. I dagsläget är han kommunalråd inom programnämnd social välfärd. I grunden är han utbildad statsvetare vid Örebro universitet och har tidigare arbetat som bland annat politisk sekreterare inom Region Örebro län och med att ge stöd till länets riksdagsledamöter.

– Jag känner mig stolt och hedrad över att vara valberedningens förslag. Nu är det upp till medlemmar att ta ställning till valberedningens förslag. Fram tills dess fortsätter jag med fullt fokus på det uppdrag som jag har idag, säger han.

– Örebro har haft en stark utveckling de senaste tio åren och vi måste fortsätta det arbetet. Jag vill jobba för att vi socialdemokrater får örebroarnas förtroende i valet 2022 så att Örebro även framåt får en stark kommunledning som sätter välfärden, jobben och örebroarnas trygghet främst, fortsätter John Johansson.