John Johansson föreslås bli kommunstyrelsens nye ordförande efter Kenneth Handberg som valt att avgå. Foto: Socialdemokraterna

Stolt och hedrad över valberedningens förslag

Socialdemokraternas valberedning har presenterat John Johansson som ny kommunstyrelseordförande i Örebro kommun. Nu är det upp till partiets medlemmar att ta ställning till förslaget. I slutet av september fattar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet.

I mars i år meddelade kommunstyrelsens nuvarande ordförande Kenneth Handberg att han lämnar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Sedan dess har partiets valberedning arbetat med att ta fram en ny kandidat och på måndagen presenterades valberedningens förslag: 40-årige John Johansson, bosatt i Björkhaga i Örebro, med 18 års politisk erfarenhet inom socialdemokratin. I dagsläget är han kommunalråd inom programnämnd social välfärd. I grunden är han utbildad statsvetare vid Örebro universitet och har tidigare arbetat som bland annat politisk sekreterare inom Region Örebro län och med att ge stöd till länets riksdagsledamöter.

– Jag känner mig stolt och hedrad över att vara valberedningens förslag. Nu är det upp till medlemmar att ta ställning till valberedningens förslag. Fram tills dess fortsätter jag med fullt fokus på det uppdrag som jag har idag, säger han.

– Örebro har haft en stark utveckling de senaste tio åren och vi måste fortsätta det arbetet. Jag vill jobba för att vi socialdemokrater får örebroarnas förtroende i valet 2022 så att Örebro även framåt får en stark kommunledning som sätter välfärden, jobben och örebroarnas trygghet främst, fortsätter John Johansson.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Garphyttans skola utsatt för upprepad skadegörelse

För Garphyttans skola har det varit ett tungt år – stor skadegörelse har skapat både oro och höga kostnader.

Populär ljusstöpning är tillbaka

För 43:e gången anordnar ljusstöpningskommittén i Sköllersta hembygdsförening sin populära ljusstöpning i höst. Nytt i år är färre platser för att det inte ska uppstå trängsel i Åkerby skola.

Nya tag i kyrkopolitiken med nykomlingar Knista församling

Aktiv kyrka i Knista församling gick ner med fem mandat, medan nykomlingarna SD och Vänsterpartiet i Svenska kyrkan kom in.
Linnea Didic' och några av de yngre danseleverna. Foto: Mimmi Amberntsson
Foto: Linnea Didic’

Linnea får igång dansrörelsen i Ljusnarsberg

För de flesta i Ljusnarsberg är Linnea Didics ansikte välbekant. Hon jobbar som danslärare och utsågs till Årets Ljusnarsbergare i våras.

Redan som treåring började Linnea Didic dansa.

– Vi var spralliga som barn, både jag och min bror Rickard. Dans bringar så mycket glädje, säger Linnea Didic.

Tidigare fanns inga dansgrupper i Kopparberg, så för att kunna utöva sitt intresse har Linnea fått åka till andra orter för egen träning. När Linnea ville se om det fanns intresse för dans på orten blev hon överväldigad av svaret.

– Vårterminen när jag gick i nian kollade jag runt i klasserna och tolv stycken anmälde sig. Sedan kommer läraren och säger att ”det står 28 stycken till utanför dörren!”, så det var kul.

Stort intresse

Det blev fyra dansgrupper för 70 elever, där de yngsta är fyra år och de äldsta är 17.

– Jag körde alla grupper ensam fram till förra sommaren. Nu är vi två som håller i det och delar på grupperna. I våras startade vi upp en grupp för endast pojkar och tio stycken anmälde sig.

Linnea var en av dem som gillade den virala dansutmaningen Jerusalema Challenge som gått över världen likt en smittsam pandemi.

– Vi lärde ut stegen till danseleverna och gjorde en plan för att låta allmänheten vara med. Det var så mycket skratt och glädje i det.

Under sommarens friskvårdsdagar för äldre blev Linnea tillfrågad om att komma och visa dansstegen.

Nu går Linnea sista året i gymnasiet och har som gymnasiearbete att starta upp en barnkör.

– Det finns alltid energi för det som gör en glad, säger Linnea och skrattar.

”Smärtan försvinner aldrig, den förs bara vidare”

Det har snart gått två och ett halvt år sedan Kim Anderssons 21-åriga sambo Wilma valde att avsluta sitt liv. För Kim har måendet gått upp och ner sedan dess.