Ordförande för Företagarna Karlskoga/Degerfors P-A Ljung delar ut diplomet till Ing-Marie Karlsson, Årets Företagare i Karlskoga/Degerfors Foto: Företagarna

De kan bli årets företag i länet

Nu är det klart vilka företag i Örebro län som går vidare till regionfinalen för Årets företagare i Örebro län 2021.

Nyligen utsågs Ing-Marie Karlsson, Söderbergs åkeri AB, till Årets företagare i Karlskoga/Degerfors.

I motiveringen lyfts bland annat fram att familjeföretaget har över 90 års erfarenhet och att det ”ständigt utvecklar sin produktportfölj i en bransch med stor konkurrens och många nya krav.”

Där står vidare: ”Genom ett modernt ledarskap med medarbetarna i centrum, fokus på kund, kvalitet och hållbarhet, visar Årets Företagare i Karlskoga-Degerfors 2021 att de är en god förebild för svensk åkerinäring på både arbetsmiljö och miljön som vi alla verkar i och med. Med mod att satsa, höga ambitioner, samt ett outtröttligt driv har Årets Företagare byggt upp ett lönsamt företag.”

Nu är det därmed klart vilka länsföretag som tävlar om titeln Årets företagare i Örebro län 2021. Regionvinnaren presenteras på Örebro slott den 19 augusti. Dessa är nominerade.

Askersund: Monica Walfridsson, Lekia i Askersund. Kumla/Hallsberg/Laxå: Fredric Jansson, Butikskonsult i Kumla AB. Lekeberg: Claes och Karolina Schneider, Berga Gård. Nora: Leif Carlsson, Frabe Industri AB. Örebro: Amanda Mattsson och Lova Svensson, Period Pack. Karlskoga/Degerfors: Ing-Marie Karlsson, Söderbergs Åkeri AB.

Vinnaren går vidare till riksfinalen som hålls den 15 oktober i Stockholm.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Garphyttans skola utsatt för upprepad skadegörelse

För Garphyttans skola har det varit ett tungt år – stor skadegörelse har skapat både oro och höga kostnader.

Populär ljusstöpning är tillbaka

För 43:e gången anordnar ljusstöpningskommittén i Sköllersta hembygdsförening sin populära ljusstöpning i höst. Nytt i år är färre platser för att det inte ska uppstå trängsel i Åkerby skola.

Nya tag i kyrkopolitiken med nykomlingar Knista församling

Aktiv kyrka i Knista församling gick ner med fem mandat, medan nykomlingarna SD och Vänsterpartiet i Svenska kyrkan kom in.
Linnea Didic' och några av de yngre danseleverna. Foto: Mimmi Amberntsson
Foto: Linnea Didic’

Linnea får igång dansrörelsen i Ljusnarsberg

För de flesta i Ljusnarsberg är Linnea Didics ansikte välbekant. Hon jobbar som danslärare och utsågs till Årets Ljusnarsbergare i våras.

Redan som treåring började Linnea Didic dansa.

– Vi var spralliga som barn, både jag och min bror Rickard. Dans bringar så mycket glädje, säger Linnea Didic.

Tidigare fanns inga dansgrupper i Kopparberg, så för att kunna utöva sitt intresse har Linnea fått åka till andra orter för egen träning. När Linnea ville se om det fanns intresse för dans på orten blev hon överväldigad av svaret.

– Vårterminen när jag gick i nian kollade jag runt i klasserna och tolv stycken anmälde sig. Sedan kommer läraren och säger att ”det står 28 stycken till utanför dörren!”, så det var kul.

Stort intresse

Det blev fyra dansgrupper för 70 elever, där de yngsta är fyra år och de äldsta är 17.

– Jag körde alla grupper ensam fram till förra sommaren. Nu är vi två som håller i det och delar på grupperna. I våras startade vi upp en grupp för endast pojkar och tio stycken anmälde sig.

Linnea var en av dem som gillade den virala dansutmaningen Jerusalema Challenge som gått över världen likt en smittsam pandemi.

– Vi lärde ut stegen till danseleverna och gjorde en plan för att låta allmänheten vara med. Det var så mycket skratt och glädje i det.

Under sommarens friskvårdsdagar för äldre blev Linnea tillfrågad om att komma och visa dansstegen.

Nu går Linnea sista året i gymnasiet och har som gymnasiearbete att starta upp en barnkör.

– Det finns alltid energi för det som gör en glad, säger Linnea och skrattar.

”Smärtan försvinner aldrig, den förs bara vidare”

Det har snart gått två och ett halvt år sedan Kim Anderssons 21-åriga sambo Wilma valde att avsluta sitt liv. För Kim har måendet gått upp och ner sedan dess.