Oacceptabelt vägval av Moderaterna

Centerpartiet och Moderaterna står varandra nära politiskt och Centerpartiet skulle gärna samarbeta med dem i en regering. Nu har Moderaterna valt en väg som är helt oacceptabel för mig, nämligen samarbete med Sverigedemokraterna.

Centerpartiet är ett öppet parti som kan samarbeta med samtliga partier i Sveriges riksdag utom V och SD. Jag ser hellre att Socialdemokraterna får bilda regering, än att ett främlingsfientligt parti antingen kommer till makten eller får vara med i en förhandling med en konservativ regering.

I Ulf Kristerssons almedalstal målar han upp ett mörker. Ett mörker av Sverige, som inte jag känner igen.

Kristersson motiverar sitt ställningstagande att samverka med SD genom att säga att ”man kan inte utesluta att prata med 25-30 procent av landets väljare, då göder man misstro och polarisering”. Jag skulle säga att just att trycka på mörkret, göder misstro och polarisering. Som politiker jobbar jag med att få det som inte är så bra, att bli bättre. Men att rikta ett helt tal mot hur mörkt Sverige upplevs, gör att ännu fler blir rädda.

Det är självklart att vi behöver sätta åt de gängkriminella. Det är självklart att vi behöver se över rättssystemet efter hur dagens kriminalitet ser ut. Det är självklart att människor ska känna sig trygga var de än befinner sig i vårt land. Och, det är självklart att människor som kommer hit ska få en god skolgång, bra utbildning för att kunna bidra till vårt välfärdssystem.

Där håller vi helt med varandra. Vi vill ge kraft till varje människa. Men jag vill ge dig som läser det här ett uppdrag; se dig omkring var du än är, försök att tänka bort media, tidningar och nyheterna på tv. Vad upplever du då?

Sverige består av så mycket bra, vi har en god företagskultur där små företag är motorn i vår ekonomi.

Vi har möjlighet att röra oss i skog och mark, genom allemansrätten på ett sätt som inte går någon annanstans i världen. Vi har en otroligt bra vård som vi får tillgång till, om inte gratis så för en liten summa. De människor som kommit till oss de senaste åren behövs här, för annars kommer vårt samhälle inte gå runt.

Jag önskar att både Moderaterna och Liberalerna tar sitt förnuft till fånga. Jag tror att vi kan få mycket bra gjort tillsammans, men mörkret i deras ögon behöver ljusas upp lite.

Linda Larsson (C) kommunalråd och distriktsordförande, Örebro