LRF pratar med lantbrukare i länet i ny poddsäsong

LRF Öst följer upp succépodden Bonden & jag med en tredje säsong.

– Mottagandet har varit över förväntan. Intresset för lantbruk, mat och de gröna näringarna är stort. Vi ser att lyssningen ökar markant och vi når ständigt nya toppar. Extra roligt är att podden rankas av Poddtoppen som populär och samhällsviktig, säger ansvarig utgivare Carl Selling på LRF.

Denna säsong besöks återigen lantbrukare i Örebro län, Södermanland och Östergötland. Lisa Schneider på Berga gård utanför Fjugesta berättar om resan till framgång med utvecklat företagande, caférörelse och prisad ostkaka samt bröderna Johan och Alexander Petersson i Törsjö, Örebro som gör egen havregryn av sitt havre och måltidsforskaren Richard Tellström som riktar en rejäl känga åt livsmedelsbranschen. Forskaren Per Frankelius rankar lantbrukets viktigaste uppfinningar samtidigt som korna nafsar honom i baken.

– Det är en stark upplaga med många inspirerande möten. Jag slås av den drivkraft och innovationskraft som finns på landsbygden. Uppfinningsrikedomen är enorm och kärleken till bygden är så stark, summerar programledare Mathias Lindholm.

Podd-serien Bonden & jag finns där andra poddar finns. Numera finns 36 avsnitt på vardera 30 minuter att välja på.