LRF pratar med lantbrukare i länet i ny poddsäsong

LRF Öst följer upp succépodden Bonden & jag med en tredje säsong.

– Mottagandet har varit över förväntan. Intresset för lantbruk, mat och de gröna näringarna är stort. Vi ser att lyssningen ökar markant och vi når ständigt nya toppar. Extra roligt är att podden rankas av Poddtoppen som populär och samhällsviktig, säger ansvarig utgivare Carl Selling på LRF.

Denna säsong besöks återigen lantbrukare i Örebro län, Södermanland och Östergötland. Lisa Schneider på Berga gård utanför Fjugesta berättar om resan till framgång med utvecklat företagande, caférörelse och prisad ostkaka samt bröderna Johan och Alexander Petersson i Törsjö, Örebro som gör egen havregryn av sitt havre och måltidsforskaren Richard Tellström som riktar en rejäl känga åt livsmedelsbranschen. Forskaren Per Frankelius rankar lantbrukets viktigaste uppfinningar samtidigt som korna nafsar honom i baken.

– Det är en stark upplaga med många inspirerande möten. Jag slås av den drivkraft och innovationskraft som finns på landsbygden. Uppfinningsrikedomen är enorm och kärleken till bygden är så stark, summerar programledare Mathias Lindholm.

Podd-serien Bonden & jag finns där andra poddar finns. Numera finns 36 avsnitt på vardera 30 minuter att välja på.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Nyblivna och marklösa jägare på älgjakt med Örebro viltvårdsförening

För dem som inte har egen mark att jaga på finns Örebro viltvårdsförening. De sköter all jakt på kommunens mark och på måndagen höll man till i Karlslundsskogen.

Ljusets drottning Sophie Janson i ny utställning

För 70 år sedan fotograferade Sophie Jansson sitt sista kommunfullmäktige och det är 30 år sedan hon dog. Vad passade då bättre än att uppmärksamma hennes fotografiska gärning med en väl genomarbetad utställning.

Volontärer på Hemlösa Tassar välkomnar nytt lagförslag

Begreppet "sommarkatt" är inget som föreningen Hemlösa Tassar använder; de får in lika mycket katter året runt. Men regeringen föreslår nu obligatorisk märkning och registrering av katter, vilket ska stärka kattens status.

Avspänt lunchmöte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Många programpunkter inplanerade när kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på pandemibesök i Örebro. Jenny Gille, teaterchef på Lerbäcks Teater, var en av dem som var inbjuden på lunchträff.

Ansök nu för gratis tåg för unga i sommar

Upp till 60 000 unga européer får resa gratis i sommar när EU drar i gång sitt reseprojekt igen. Även 19- och 20-åringarna får nu chansen.