Artister som ser fram emot att få spela i Brevens bruk igen. Foto: Karin Löwengren
Hjalmar Berglund är mångas favoritfigur. Foto: Karin Löwengren
De är tillfälliga Brevens bruksbor. Foto: Karin Löwengren

Spelsugna artister är tillbaka ute på grönbete

Som ystra kor på ko-släpp, ringrostiga och onödigt nervösa; det är lite så revygänget i Brevens bruk känner inför de kommande föreställningarna.

Det är ett glatt, men lätt ringrostigt gäng artister som möts upp i Brevens bruk – äntligen ska de få börja jobba igen. Peter Flack, Marie Kühler Flack, Amanda Flack, Hasse Andersson, Monica Forsberg och pianisten Peter Tikkanen samlas i sommar under namnet ”Artister på Grönbete” för att göra en show på Majstångsplan i Brevens bruk.

De skrattar och skämtar med varann och det känns att de har varit vänner i åratal.

– Första gången jag jobbade med Monica var till melodifestivalen när hon uppträdde med gruppen Ritz i början på 80-talet. Jag gjorde koreografi till dem, säger Marie. Monica fyller genast i att de bara lyckades lära sig ett enda steg.

– Marie ville så mycket mer, men det gick inte med det gänget, förklarar Monica och båda skrattar.

Hjalmar är gästartist

Just den här ensemblen har spelat ihop många gånger under åren och de umgås också privat. Monica berättar att Peter Flack introducerade henne och maken Hasse för Brevens bruk och att de har hyrt in sig på orten för sommaren.

– Huset heter Djup, det ligger nere vid sjön och är fantastiskt vackert, berättar Hasse. Vi bor ju vid kusten nere i Båstad och det här är något helt annat. Monica älskar att komma hem till skogen igen, hon är en riktig skogsböna, säger han och skrattar.

– Man kan inte låta bli att bli förtjust i Brevens bruk, det är så fint, fyller Monica i nöjt.

Sommarens show kommer att innehålla både dans, sketcher, allsång, och så kommer Hjalmar Berglund som gästartist.

– En minirevy helt enkelt, fast utan större klädbyten. Det kommer bli lätt för publiken att hålla avstånd, vi har hela den här stora platsen, säger Amanda och visar ut över Majstångsplan.

– Utan Brevens Bruk AB skulle inte det här ha gått, säger Peter. Det är deras mark som vi fått tillstånd att vara på.

Efter föreställningarna i Brevens bruk börjar det rulla på med arbete igen för sällskapet.

– Vi uppträder med Svenska Kammarorkestern vid Önskekonserten i augusti, sen ska vi spela ”Svingelskogen” i Skåne med samma gäng, säger Marie.

Hur ser det ut inför höstens planerade Hjalmar-revy?

– Om inte restriktionerna släpper helt kan vi inte spela, vi måste ha full salong och det är en liten trång teater, säger Marie. Det är 6000 biljetter bokade som flyttats fram från förra året, så publiken väntar också på besked.

– Vi vill spela och de vill komma, det hänger bara på att det ska vara säkert för alla, avslutar Amanda.

Relaterade artiklar:

Sommarens Hjalmar-revy ställs in (2022-07-04)