Det populära Mullhytteteet kommer säljas på kvarngårdslördagen. Foto: Mullhyttemarken

Kvarngårdslördag ersätter Mullhyttemarken i år

Det blir ingen Mullhyttemarken i år heller. Istället väljer arrangörerna, Mullhyttans IF och bygdegårdsföreningen att arrangera en "kvarngårdslördag" på lördag.

Det blir ingen Mullhyttemarken i år heller. Istället väljer arrangörerna, Mullhyttans IF och bygdegårdsföreningen att arrangera en ”kvarngårdslördag” nu på lördag den 17 juli. På programmet står bakluckeloppis, kaffeservering, öppet i bagarstugan med bakning, öppet i kvarnen, dock pågår ingen malning.

– Vi kommer också ha hantverksförsäljning där åtta lokala hantverkare från Mullhyttan med omnejd finns representerade. Till bakluckeloppisen har vi ett 15-tal anmälda, berättar Berith Palmér.

Det kommer också finnas möjlighet att köpa det populära Mullhytteteet med smak av fläder, smultron och citron som brukar säljas i samband med Mullhyttemarken.

Museet kommer vara öppet och en modell av den gamla hyttan visas. Hyttfogden Lars Sätter närvarar och berättar om modellen. Besökarna har möjlighet att rösta på bilder till Mullhyttealmanackan. Över 50 bilder har kommit in till tävlingen vilket är nytt rekord.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.

Heldag med vildsvinskött i fokus

Vildsvinet diskuterades ur både jägarens och kockens synvinkel när Länsstyrelsen och AgroÖrebro hade heldagskonferens för att öka intresset för vildsvinskött.