Det populära Mullhytteteet kommer säljas på kvarngårdslördagen. Foto: Mullhyttemarken

Kvarngårdslördag ersätter Mullhyttemarken i år

Det blir ingen Mullhyttemarken i år heller. Istället väljer arrangörerna, Mullhyttans IF och bygdegårdsföreningen att arrangera en "kvarngårdslördag" på lördag.

Det blir ingen Mullhyttemarken i år heller. Istället väljer arrangörerna, Mullhyttans IF och bygdegårdsföreningen att arrangera en ”kvarngårdslördag” nu på lördag den 17 juli. På programmet står bakluckeloppis, kaffeservering, öppet i bagarstugan med bakning, öppet i kvarnen, dock pågår ingen malning.

– Vi kommer också ha hantverksförsäljning där åtta lokala hantverkare från Mullhyttan med omnejd finns representerade. Till bakluckeloppisen har vi ett 15-tal anmälda, berättar Berith Palmér.

Det kommer också finnas möjlighet att köpa det populära Mullhytteteet med smak av fläder, smultron och citron som brukar säljas i samband med Mullhyttemarken.

Museet kommer vara öppet och en modell av den gamla hyttan visas. Hyttfogden Lars Sätter närvarar och berättar om modellen. Besökarna har möjlighet att rösta på bilder till Mullhyttealmanackan. Över 50 bilder har kommit in till tävlingen vilket är nytt rekord.