Finnerödja IF leder en förstudie kring hur man skapar fler aktivitetsmöjligheter för byborna. Frisbeegolfbana och MTB-bana är på förslag. Foto: Mostphotos

Finnerödjaborna ska få tycka till om idrottsparkens utveckling

Finnerödja IF leder en förstudie med stöd av Leader om hur aktivitetsmöjligheterna kring idrottsparken kan utvecklas. Nu vill man veta vad Finnerödjaborna tycker.

Ett tillgänglighetsanpassat promenadstråk längs ån, en frisbee-golfbana och en MTB-bana. Det vill Finnerödja IF skapa i närheten av byns idrottsplats och samlar nu in åsikter från de boende i byn.

– Vi har utgått från den utvecklingsplan som gjordes tillsammans med kommunen för något år sedan. Om det kommer in nya förslag får vi givetvis ta ställning till om vi ska gå vidare med något av dessa istället, säger Håkan Larsson, ordförande i Finnerödja IF.

Tipslåda på Carlssons

Den som vill lämna ett förslag på aktivitetsutveckling för Finnerödja gör det enklast genom att lägga en lapp i den låda som finns utplacerad på Carlssons. Den 15 juli bjuder föreningen in till ett informationsmöte kring sina planer.

– I grund och botten handlar det om att vi vill göra Finnerödja lite trevligare och att göra idrottsanläggningen till en naturlig mötesplats för alla. Sedan återstår att se vad vi verkligen kommer kunna göra. Tanken är inte att vi ska finansiera allt det här själva, utan bidra med det ideella arbete vi kan, säger Håkan Larsson.

Till förstudien har föreningen fått 30 000 kronor från Leader. Förutom att ta reda på vad byborna tycker diskuterar föreningen också sina planer med berörda markägare och länsstyrelsen.