Finnerödja IF leder en förstudie kring hur man skapar fler aktivitetsmöjligheter för byborna. Frisbeegolfbana och MTB-bana är på förslag. Foto: Mostphotos

Finnerödjaborna ska få tycka till om idrottsparkens utveckling

Finnerödja IF leder en förstudie med stöd av Leader om hur aktivitetsmöjligheterna kring idrottsparken kan utvecklas. Nu vill man veta vad Finnerödjaborna tycker.

Ett tillgänglighetsanpassat promenadstråk längs ån, en frisbee-golfbana och en MTB-bana. Det vill Finnerödja IF skapa i närheten av byns idrottsplats och samlar nu in åsikter från de boende i byn.

– Vi har utgått från den utvecklingsplan som gjordes tillsammans med kommunen för något år sedan. Om det kommer in nya förslag får vi givetvis ta ställning till om vi ska gå vidare med något av dessa istället, säger Håkan Larsson, ordförande i Finnerödja IF.

Tipslåda på Carlssons

Den som vill lämna ett förslag på aktivitetsutveckling för Finnerödja gör det enklast genom att lägga en lapp i den låda som finns utplacerad på Carlssons. Den 15 juli bjuder föreningen in till ett informationsmöte kring sina planer.

– I grund och botten handlar det om att vi vill göra Finnerödja lite trevligare och att göra idrottsanläggningen till en naturlig mötesplats för alla. Sedan återstår att se vad vi verkligen kommer kunna göra. Tanken är inte att vi ska finansiera allt det här själva, utan bidra med det ideella arbete vi kan, säger Håkan Larsson.

Till förstudien har föreningen fått 30 000 kronor från Leader. Förutom att ta reda på vad byborna tycker diskuterar föreningen också sina planer med berörda markägare och länsstyrelsen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.

Heldag med vildsvinskött i fokus

Vildsvinet diskuterades ur både jägarens och kockens synvinkel när Länsstyrelsen och AgroÖrebro hade heldagskonferens för att öka intresset för vildsvinskött.