Vem blir du när fågelsången tystnar? Den och flera andra frågor ställer sig fotograf Björn Dahlfors i en serie bilder bilder och texter. Foto: Björn Dahlfors
Foto: Björn Dahlfors
Foto: Björn Dahlfors

Dubbelutställning med natur i fokus på Kom In i Nora

Björn Dahlfors ställer ut på Kom In i Nora. I en serie bilder undersöker han människans förhållande till naturen.

Från och med den 9 juli ställer fotograf Björn Dahlfors ut på Kom In i Nora. Han ger en dubbelutställning på två olika teman från två olika projekt han arbetat med.

Det första temat är en existentiell serie bilder som tillsammans med texter försöker undersöka vilka vi människor är i förhållande till naturen. Utställningens titel är Vem blir du när fågelsången tystnat.

– Det är svartvita bilder med tillhörande poetiska texter. Med en dos humor och stort allvar försöker jag med ord och bild skava lite på människans självbild som skapelsen krona. Vår existens är ju helt sammankopplad med ekosystem och utan fungerande ekosystem så är vi körda, säger Björn Dahlfors i ett pressmeddelande.

Den andra delen av utställningen kommer från Björns fotobok som handlar om Oviksfjällen. Hösten 2020 bokdebuterade Björn med boken ”Oviksfjällen – En resa från Storsjöns strand till fjällets topp”. Bilder från boken ställs ut och boken finns att köpa och bläddra i.

– I boken summerar jag en tioårig relation mellan mig och det jämtländska landskapet på västra sidan av Storsjön. Boken är på 200 sidor och bjuder på cirka 160 bilder. Det är en hyllning till en bygd där jag både levt och turistat, säger Björn som även kommer att finnas på plats i butiken för att signera i samband med vernissagen den 10 juli. Utställningen pågår till och med 28 juli.