Missle Hill med Örjan Kihlström i sulkyn var förra årets segrare av Bergslagsloppet. 1 juli släpps årets tävlingsprogram och biljetter. Foto: ALN

70-års jubileum firas med stor travfest på Fornaboda

Den 7 juli i år blir det en stor jubileumsdag på Fornaboda travbana, som i år fyller 70 år. Förutom det traditionella Bergslagsloppet körs ett helt nytt jubileumslopp.

Bergslagsloppet på Fornaboda travbana i Lindesberg brukar räknas som en av sommarens höjdpunkter för de travintresserade. I år blir det en extra fullmatad dag med anledning av banans jubileum.

– Vi kommer presentera tävlingsprogrammet den 1 juli och samma dag släpps även biljetterna. Min förhoppning, om det inte blir några ändringar i restriktionerna, är att vi ska kunna ta in 600 åskådare, säger sportchef Robin Thörn.

Bergslagsloppet firar 40 år

Förutom travbanans 70-års jubileum firar även Bergslagsloppet jubileum med sina 40 år. Minst hälften av startavgifterna från loppet skänks till Barncancerfonden. Nytt för i år är dessutom att vinnaren av Bergslagsloppet direktkvalificerar sig till Årjängs stora sprinterlopp den 17 juli.

Det nya jubileumsloppet är ett så kallat långlopp på 2 640 meter och har precis som Bergslagsloppet även det en prissumma på 100 000 kronor.

– Vi har sett ett stort intresse för både Bergslagsloppet och jubileumsloppet och kommer kunna presentera ett riktigt fint tävlingsprogram. Vi tror också att biljetterna kommer säljas slut snabbt, först till kvarn gäller, säger Robin Thörn.

Totalt under dagen kommer 11 olika lopp att köras. Fornaboda travbana invigdes 1951 och brukar beskrivas som Sveriges grönaste travbana.