Anncharlotte Hoyle på Madame La Gård. Foto: KG Ekblom
Foto: KG Ekblom
Foto: KG Ekblom

Naturliga material hos Anncharlotte i Edsberg

Anncharlotte Hoyle har länge drömt om att ha en egen butik på gården utanför Fjugesta.

Nu har hon förverkligat sin vision och öppnade nyligen en butik i den gamla ladugården på Södra Storgården nära Edsbergs kyrka.

– Jag vill skapa något som är mer än bara en butik, det ska vara en trevlig stämning och atmosfär här, säger Anncharlotte Hoyle.

– Här ska man kunna slappna av, bara vara och andas ut. Till butiken hör även ett litet café med en servering med utsikt över fälten i Edsberg.

Det gick fort när Anncharlotte väl bestämde sig för att öppna butiken på gården. På bara en och en halv månad har hon inrett, målat och fixat i det som tidigare var en ladugård och sedan fyllt affären med kläder i naturmaterial. Det handlar om till exempel ull och lin, berättar Anncharlotte när hon visar runt i Madame La Gård som butiken heter.

– På hyllorna finns även hattar, smycken och accessoarer, saker jag tycker om helt enkelt.

Redan nu finns långt gångna planer på att utöka butiken i en etapp två. Det som idag är dolt bakom byggplast kommer under hösten att öppnas upp så försäljningsytan blir ännu större.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Lokala näringslivet är en viktig fråga för Lekeberg

För tre år sedan var Lekeberg med i toppen i riket när det gäller företagsklimat. Nu är kommunen nere på plats 98 på Svenskt Näringslivs rankninglista. Signaler som kommunen tar på stort allvar.

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.