Foto: Cathrine Gustavsson
Erik Gustavsson provar en lunchlåda från Aldona Janssens foodtruck. Hon har haft igång den sedan i februari. Foto: Cathrine Gustavsson
Foto: Cathrine Gustavsson

Oväntade kunder hittar till Aldona och hennes foodtruck

Efter tre månader har Aldona Janssen börjat se var hon hittar kunder och vad de vill ha. Inför sommaren hoppas hon på campinggäster.

Aldona Janssen i Nora har alltid drömt om att ha en egen liten restaurang. När maken föreslog att hon skulle satsa på en mobil foodtruck, sa hon först nej.

Men hon tänkte om, och nu lyser hennes gula matvagn bland annat på Nora torg.

– Jag har ofta haft kreativa jobb och att laga mat är också ett sätt att vara kreativ, säger Aldona, som framför allt satsar på mat med mycket grönsaker.

Aldona trodde själv att det skulle vara personer som jobbar, till exempel vid sjukhuset, som skulle bli den största kundgruppen, men så blev det inte. I stället ser hon hur många pensionärer hittar till henne.

– Kanske har de inte lust, eller orkar inte handla och bära hem från affären, säger Aldona, som märker att många uppskattar att det är enkelt att handla hos henne.

Foodtrucken är köpt från Holland, och det mesta var installerat när den kom. Hon beställde den förra hösten men det var leveranstid, så först i början av året kunde hon dra igång företaget. Maten lagar hon i ett vanligt kök.

– Det jag inte tänkt på var hur vädret påverkar. Det var jättekallt i vagnen under februari, säger Aldona.

Att laga och sälja maten var hon helt införstådd med skulle ingå, men att det skulle ta så mycket tid att hitta bra uppställningsplatser hade hon inte räknat med. Hon har hela tiden tentaklerna ute för att hitta nya lämpliga platser. I sommar är planen att stå på campingplatser.