Erik Axelsson, Vingåker, trivs i Hampetorps båtklubb. Bra med camping och restaurangen. Deras mål är att åka in till Örebro, de har försökt i tre-fyra år men för låga vattennivåer har stoppat dem. Men kanske att det går i år med tanke på bra vattenstånd. Foto: Sofie Isaksson
Per Håkan och Nongnut Bååth, Örebro, förbereder för sommarens turer. Storseglet ska upp och dynorna in. Båten har Per Håkan byggt själv 1980. Foto: Sofie Isaksson
Örebroaren Kurt Lindqvist installerar en solcell i fören för att kunna ladda batterierna när de är ute en helg och ligger på "svaj". Foto: Sofie Isaksson
I väntan på en badsommar. Foto: Sofie Isaksson
Krister Jakobsson, Hampetorp, har tänkt sig en trip till Polen i sommar på Tourship race. Skonaren mäter 14 meter och hunden heter Fanny. Foto: Sofie Isaksson
I väntan på en seglarsommar. Foto: Sofie Isaksson
Erik Axelsson, Vingåker, trivs i Hampetorps båtklubb. Camping och restaurangen är bra tycker han. Målet är att åka in till Örebro. De har försökt i tre-fyra år men för låga vattennivåer har stoppat dem. Foto: Sofie Isaksson

Fixar och putsar inför sommarens resor

Lugnet före anstormning. I Hampetorp på Södra Hjälmarens båtklubb fanns några entusiaster på plats och putsade och fixade med sina båtar. Erik vill segla med familjen och lägga till inne i Örebro vid Hamnplan. En resa de velat göra i flera år, som de hoppas kan bli av i sommar då vattenståndet ser bra ut i förhållande till i höstas då båten stod på botten.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Kajakbygge grejar semestern

Svågrar på semester i ett missionhus. Vad gör de då? Jo, passar på att bygga en havskajak.

Turister och öbor möts på Vinön

På sommaren fördubblas befolkningen på Vinön när turisterna kommer och njuter av naturen, maten och lugnet. Entreprenörsandan är stor och de boende hjälps åt för att underlätta för varandra. Hjälmaren är så frikostig att för yrkesfiskaren Åke Brynolfsson räcker det numera att fiska på sommaren.

Startar odling för självplock av snittblommor i Vekhyttan

På gården Strömsborg inväntar Tommy Stenberg och Sandra Oskarsson blomsterprakten på sina nyanlagda odlingar för snittblommor och självplock.

För Brita, 101, startade livet om på nytt vid 74

Långt och rikt, så beskriver Brita Östring, 101 år, att hennes liv har varit. Hörseln är det lite si så med numera, i övrigt är hon pigg och alert och gillar när saker händer. – Det är klart jag är tacksam för att jag har blivit så gammal. Jag har…

Hos Maria i Järle får böckerna chans till ett andra liv

I det gamla stallet vid Yxe gamla småskola har Maria Andréasson dragit igång en bokloppis. – Det började med att vi hade fått en hel del böcker av svärföräldrarna som bara låg nedpackade i lådor, berättar hon.