Så här såg det ut förra sommaren när Pip-Larssons drog ut på sin Kastrullresa. Foto: Arkiv: Gunilla Pihlblad

Nu packar Pip-Larssons för ny Kastrullresa på Hallagården

Nu ger sig Pip-Larssons av igen med Hallagården i Lekhyttan som startpunkt.

I veckan repeterade aktörerna som ska spela med i årets uppsättning av Pip-Larssons Kastrullresa på Hallagården. Det berättar Gunilla Pihlblad i ett Facebook-inlägg. ”Rekvisitan börjar nu komma på plats och i veckan kommer vi också börja testa kostymerna” skriver hon. Premiären blir den 18 juni och biljetterna är släppta.

Teatern ingår i Amatörteatersamverkan Örebro län, en samarbetsorganisation som tidigare satt upp flera familjeföreställningar i Hallagårdens djurpark

– Förra sommaren spelades nio fullsatta föreställningar med begränsningen 50 personer. Därför tror vi att det fortfarande finns ett intresse, säger Elisabeth Brånsgård, ansvarig för manus och regi, på föreningens hemsida.

– Det är i stort sett samma skådespelargäng. Några nya ansikten är det eftersom en del hade andra planer för denna sommar.

När man valde att göra ”PIP-Larssons Kastrullresa” efter Edith Unnerstads bok med samma namn, var syftet att hylla gemenskapen och kärleken inom en familj, fattig på pengar och utrymme men rik på kreativitet och medmänsklighet.

– En familj där man får vara den man är och där olikhet är en styrka som man inte är rädd att hylla och visa upp. En rolig, spännande och tänkvärd upplevelse för hela familjen, säger Elisabeth Brånsgård.

I teaterbiljetten ingår även djurparksentré, så tanken är att besökarna ska få med sig många intryck från ett besök på Hallagården.