Något stort firande vid Sannahed vågar Kumla Sannaheds hembygdsförening inte tro kan bli av, men de ordnar en frågevandring i området under maj och juni. Foto: Jan Klingberg

Laddar för lurig frågevandring i Sannahed

Inskränkningar i pandemins spår vad gäller hur vi får mötas har påverkat många föreningar. Nu svarar Kumla-Sannaheds hembygdsförening genom att ordna en frågevandring.

För att göra något ordnar Kumla-Sannahed Hembygdsförening en frågevandring i Sannahed för både unga och äldre under maj och juni.

I vanliga fall laddar de nu inför midsommar och det firandet som brukar locka mellan 2 000 och 3 000 besökare.

– Det stora firandet lär inte kunna bli av. Jag tvivlar på att folkhälsomyndigheten släpper på så många, säger Jan Klingberg, ordförande i föreningen, som har runt 170 medlemmar.

Just nu är tanken att de ska kunna ha en liten serveringen öppen för spontanbesökare och en liten majstång – så traditionen inte glöms bort.

– Föreningen lever på två inkomstkällor: midsommarfirandet och veteranbils- och hantverksmässan. Vi är inne på att flytta mässan till första onsdagen i september, om det inte blir inflation av bilträffar då, säger Jan Klingberg.

Samtidigt märker de att det är ett enormt sug efter aktiviteter, så en frågevandring såg de som ett möjligt alternativ. Frågeblad finns att hämta på uthuslängan vid Pukestugan i Sannahed. De tio frågorna är lätta att hitta men kanske lite kluriga att lösa. Priser i form av presentkort på fika/glass i kaffestugan lottas ut bland deltagarna.

Kaffestugan, hembygdsgården, Officersmässen och 1900-talsmuseet kommer vara öppet söndagar klockan 14-17 mellan 4 juli och 22 augusti.