Kenneth och Agneta Gunnarsson med barnbarnet Mija välkomnar till coronasäker tipsrunda. Masmästarstugan i Klunkhyttan är ett av stoppen. Foto: Malin Eriksson/ Kenneth Gunnarsson
Masmästarstugan i Klunkhyttan. Foto: Kenneth Gunnarsson

Coronasäker tipsrunda i Västernärke

Under Kristi Himmelsfärdshelgen den 13-16 maj bjuds det på coronasäker bil-tipsrunda i Lekeberg, där alla får ta med egen fikakorg.

En bilburen tipsrunda med 14 stopp, samt obemannad start och målgång. Det hoppas Västernärkes hembygdsförening att många vill delta på i Lekebergs kommun under långhelgen i mitten av maj.

– En aktivitet som alla kan göra i dessa tider i egen bil, säger Kenneth Gunnarsson, som är med i programkommittén och styrelsen i hembygsföreningen.

Rundan är cirka fem mil och startar från hembygdsgården Högan, mellan Riseberga och Fjugesta. Där hämtas tipslapp och karta. Svaren lämnas senast söndag kväll den 16 maj.

– Det finns stora möjligheter att fika på stoppen, så ta med fikakorgen. Vid våra tre hembygdsgårdar Högan, Snarve Kaplansgård och Masmästarstugan finns bord, liksom i Garphyttans Nationalpark, Bötåsen och Vekhyttan. Vid Magria missionshus finns möjlighet att köpa glass också, säger Kenneth.

Vinnarna kommer att lottas bland deltagarna. Stor vinstchans och många priser utlovas. Svaren på frågorna, rätta raden och vinnarna presenteras sedan på Västernärkes hembygdsförenings hemsida, Facebook och anslagstavlan vid Högan.

– Vi brukar ha söndagsöppet med kaffeservering på vår hembygdsgård, men i denna tid har vi inte haft några aktiviteter. Våra stora dagar är sedan 6 juni och midsommarfirande – och det verkar inte bli möjligt i år heller. Det enda vi vill är att ordna aktiviteter för våra medlemmar, så bil-tipsrundan är något som alla ändå kan delta i, avslutar Kenneth.