Alessandro Granata vid Kaffestugan på toppen av Konst på hög. Foto: Pressbild Kumla kommun

Glass i stora lass och gott på toppen av Konst på hög

Kumla kommun skriver avtal med Alessandro Granata för drift av kaffestugan på Kvarntorpshögen.

Entreprenören och restaurangägaren Alessandro Granata driver bland annat den italienska Örebro-restaurangen Cantina N3 som har fått utmärkelser som Ospitalitá Italiana, och finns upptagna i White guide. Han har valt att utöka verksamheten genom att satsa på något som ligger närmare hans hem i Hällabrottet.

– Jag har tidigare varit involverad i initiativet med de nya downhillbanorna som finns i Kvarntorps friluftsområde och har alltid sett vilken potential det finns i denna unika miljö som Kvarntorpshögen är. Jag bor ju själv i Kumla så det känns väldigt roligt att få satsa på detta, säger Alessandro Granata i ett pressmeddelande från Kumla kommun.

Gertrud Åstrand, kulturchef och verksamhetsansvarig för Konst på Hög, tycker det känns bra att kaffestugan på Kvarntorpshögen i år kan erbjuda ett annat sortiment och med lite andra öppettider än det varit tidigare då kommunen själva ansvarat för kaffeet.

Alessandro Granatas avtal sträcker sig från 1 maj till 31 augusti. Han kommer fräscha upp och inreda den lilla stugan.

– Det vi redan nu kan garantera är att det kommer finnas glass i stora lass. Ambitionen är även att vi ska skapa ett spännande utbud av både enklare mat och goda drycker att kunna sitta och avnjuta i solnedgången på kaffestugans veranda. Att vi dessutom kan erbjuda Örebroregionenens mest vidunderliga utsikt över Närkeslätten – ja det kommer vi inte ta något extra betalt för, säger Alessandro Granata.