Bergslagsledens vandringsleder, isfiske, cykling och orientering står på landshövding Maria Larssons program under Friluftslivets år 2021. Bilden är från Tomasboda. Foto: Cathrine Gustavsson
Foto: Cathrine Gustavsson

Landshövdingen testar länets friluftsliv under 2021

Nu är programmet klart för hur landshövding Maria Larsson ska besöka länets alla kommuner under Friluftslivets år 2021. Ljusnarsberg, Kumla och Degerfors får besök i mars.

”Äntligen drar vi igång med med att besöka alla länets kommuner.” Så säger landshövding Maria Larsson i pressinfo från länsstyrelsen.

I dag den 17 mars, åker hon till Nittälvsdalen i Ljusnarsberg för att prova snöskovandring.

Nästa vecka är det dags för isfiske i Fasaskogen, Degerfors – om isen tillåter – och veckan före påsk blir det geocaching i Kvarntorp, Kumla.

Till varje tillfälle är politiker och tjänstemän från respektive kommun inbjudna. I pressinfon står att det även ska bli diskussioner om vilka förutsättningar friluftslivet har i kommunen och vilka framtida utvecklingsmöjligheter som finns.

– Vi hoppas att få inspel och tankar kring kommunernas och olika organisationers arbete med friluftsliv och inventera vad vi kan göra tillsammans, säger landshövding Maria Larsson också inför besöken.

Program:

28 april: Örebro, Hjälmaren, fågelskådning.

20 maj: Laxå, Tiveden, skogsbad och stiglös vandring.

8 juni, Hällefors, picknick och walk in tweed.

1 juli, Lekeberg, Sixtorp, sova ute.

24 augusti, Askersund, Vättern, segling.

17 september, Lindesberg, Bergslagsleden, Kloten.

22 oktober, Nora, Kottaberget, cykling.

9 november, Hallsberg, orientering.

2 december, Karlskoga, dialog/planera för friluftsliv.