Kia Löwenbrink, ordförande i Röda Korset-kretsen i Lindesberg, berättar om storsatsningen med en ny butik och lanthandel. Foto: Arkivbild: Ann-Louise Larsson

Röda Korset storsatsar på ny butik i Lindesberg

Röda Korset storsatsar i Lindesberg på en helt ny butik på 700 kvadratmeter. Dessutom ska den befintliga butiken på Kungsgatan göras om till en nostalgibutik.

Redan den första maj räknar ordförande Kia Löwenbrink med att båda verksamheterna ska vara igång. Röda Korset har precis tagit över Elon-butikens tidigare lokaler bredvid Lidl i Lindesberg. Här disponerar de 700 kvadratmeter butik- och samlingsyta och ytterligare 300 kvadratmeter lager. Här ska de ha verksamhet såsom läxhjälp, språkkafé och utbildningar bland annat. Men även en traditionell second hand-butik med kafé och där kommer de ha plats för att ta emot och sälja möbler, vilket de inte kunnat göra tidigare.

Den nuvarande affären på Kungsgatan ska förvandlas till en nostalgibutik. Här ska de ska sälja gamla bruksföremål, olika slags hantverk och besökarna ska kunna slå sig ner för en fika och köpa hembakat kaffebröd till kaffet. Där kommer även finnas lotteri och stickkafé.

– Jag är överlycklig. Jag hade den här visionen redan för två år sedan, det känns fantastiskt att nu kunna göra den här satsningen, säger Kia Löwenbrink.

En butiksansvarig ska att anställas till den nya butiken, som till en början planeras hålla öppet onsdag till och med lördag. Resten av driften sker med volontärer. Utöver volontärerna fortsätter samarbetet med Lindesbergs kommun där man tar emot personer som står långt från arbetsmarknaden samt ger möjlighet till feriearbetande skolungdom att prova på arbetslivet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.