Rebecca Andersson och Linda Larsholt på Pinklish, har en rosa food truck. Foto: Cathrine Gustavsson

De bjuder vårdhjältar på lunch i Karlskoga

De vill bidra med det de kan i coronapandemin. Rebecca och Linda på företaget Pinklish lagar och bjuder på gratis matlådor till vårdhjältar på Karlskoga lasarett.

– Vi bidrar med det som vi kan. Vi är ett litet företag så vi gör det vi mäktar med att göra för att peppa så många vi kan, säger Rebecca Andersson.

Långbakat närproducerat kött med olika såser, deras egna kryddor och havreris är vad vårdpersonal i Karlskoga kan se fram emot under tisdagen. Rebecca Andersson och kollegan Linda Larsholt vill helt enkelt ge en uppmuntran till vårdpersonal som sliter under pandemin.

Det är tre Lekebergsföretag som står för bjudningen, företaget Pinklish med sponsorerna Lilla Väsby gård och Hidingebro bygghandel som står bakom de 100 portioner lunchlådor som kommer delas ut till vårdhjältarna.

Rebecca Andersson står och steker potatis.

– Vi ville göra något i och med corona. Vår tanke med hela vårt företag är att sprida matglädje. Så vi vill peppa upp tillvaron och göra något för de vårdhjältar som sliter i vården, säger Rebecca Andersson som tillsammans med Linda Larsholt driver och äger företaget Pinklish i Fjugesta.

9 februari i år var första gången de bjöd vårdpersonal på mat men då utanför USÖ i Örebro och med samma sponsorer.

Nu är det dax igen, denna gång i Karlskoga.

– De vi hade kontakt med på Karlskoga lasarett tyckte det var jättekul att vi ville göra detta. De sa att personalen i Karlskoga inte fått samma support som inne i Örebro.

Tisdagen den 2 mars klockan 11:15 och tills lådorna är slut står de vid gamla entrén på Karlskoga lasarett.