Rebecca Andersson och Linda Larsholt på Pinklish, har en rosa food truck. Foto: Cathrine Gustavsson

De bjuder vårdhjältar på lunch i Karlskoga

De vill bidra med det de kan i coronapandemin. Rebecca och Linda på företaget Pinklish lagar och bjuder på gratis matlådor till vårdhjältar på Karlskoga lasarett.

– Vi bidrar med det som vi kan. Vi är ett litet företag så vi gör det vi mäktar med att göra för att peppa så många vi kan, säger Rebecca Andersson.

Långbakat närproducerat kött med olika såser, deras egna kryddor och havreris är vad vårdpersonal i Karlskoga kan se fram emot under tisdagen. Rebecca Andersson och kollegan Linda Larsholt vill helt enkelt ge en uppmuntran till vårdpersonal som sliter under pandemin.

Det är tre Lekebergsföretag som står för bjudningen, företaget Pinklish med sponsorerna Lilla Väsby gård och Hidingebro bygghandel som står bakom de 100 portioner lunchlådor som kommer delas ut till vårdhjältarna.

Rebecca Andersson står och steker potatis.

– Vi ville göra något i och med corona. Vår tanke med hela vårt företag är att sprida matglädje. Så vi vill peppa upp tillvaron och göra något för de vårdhjältar som sliter i vården, säger Rebecca Andersson som tillsammans med Linda Larsholt driver och äger företaget Pinklish i Fjugesta.

9 februari i år var första gången de bjöd vårdpersonal på mat men då utanför USÖ i Örebro och med samma sponsorer.

Nu är det dax igen, denna gång i Karlskoga.

– De vi hade kontakt med på Karlskoga lasarett tyckte det var jättekul att vi ville göra detta. De sa att personalen i Karlskoga inte fått samma support som inne i Örebro.

Tisdagen den 2 mars klockan 11:15 och tills lådorna är slut står de vid gamla entrén på Karlskoga lasarett.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Superhäftigt lodjurs-besök hos familjen Strid i Ringaby

Karin Strid och hennes familj i Ringaby fick besök av ett lodjur.

Stabil mage och viljestyrka för de som deltar i Backyard Ultra

En tävling för de uthålliga, maxgränsen ligger på 27 mil för de som springer Backyard Ultra i Kvinnersta i helgen.

Hoppas på att Kumla Jultidning blir ett nytt samlarobjekt

I årets upplaga av Kumla Jultidning medverkar författaren Håkan Nesser, troligtvis på sju sidor. Anders Tisell berättar att folk redan ringer och beställer, vilket han tycker är så roligt.
Alexander Niclasson konstnärlig ledare på Opera på Skäret. Foto: Pressbild
Foto: Sofie Isaksson
Utställning med Sophie Janson i Lekebergs bibliotek. Foto: Sofie Isaksson

Firar återkomsten med ett praktverk av Verdi

"Efter 42 år som egna företagare är det dags att knyta ihop säcken och bjuda in till en hejdundrande visning av allehanda smycken ur vår produktion genom åren".

Opera på Skäret startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.

– Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare i en pressinfo.

I Opera på Skärets version blir det, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, sång på originalspråket. Vilket också skapar möjligheter att engagera framstående solister från världens alla hörn. Den spelas på italienska och textas på skärmar till svenska, musiken står Svenska Kammarorkestern för, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Maskeradbalen spelas tolv gånger mellan 30/7 och 28/8 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1/11.

Heldag med vildsvinskött i fokus

Vildsvinet diskuterades ur både jägarens och kockens synvinkel när Länsstyrelsen och AgroÖrebro hade heldagskonferens för att öka intresset för vildsvinskött.