Familjerna Bergman, Nyberg och Henningsson på utflykt till Visingsö sommaren 1989. Och så Maria och Per, fotograferade 14 september 1980. Foto: Okänd
Och så Maria och Per, fotograferade 14 september 1980.

Känner du igen personerna? Vi vill lämna tillbaka bilderna!

Visst känns det ibland som att vissa saker försvinner på ett helt oförklarligt sätt? Nu hoppas vi att du som saknar fyra kuvert med fotografier ska få en glad överraskning. Länsposten har dem!

Det är många personer, bilder och dokument som hunnit vara aktuella under Länspostens drygt 70-åriga historia. Tidningens redaktion har också flyttat runt mellan olika adresser.

Allt material vad gäller gamla tidningar och presslägg återfinns nu hos Arkivcentrum i Örebro. När arkivarierna gick igenom allt material som rör tidningens långa historia, återstod fyra kuvert med bilder som stack ut.

Det handlar om privata familjebilder, och nu undrar vi förstås vem det är som saknar sina kuvert med alla bilderna?

Lars och Göran

Det står Lars och Göran på några kuvert, och Lasse figurerar på många bilder från ungdomen och uppåt. Här finns även bilderna ovan, på familjerna Bergman, Nyberg och Henningsson som tar en fikapaus på Visingsö sommaren 1989, men även den fina dopbilden med Maria och Per, från september 1980.

Maria som treåring är med på någons arbetsplats, samt fotograferas med farmor och farfar. Här finns bild på Arvidssons sommarstuga 1976 och från semestern på Cypern.

Känner du igen någon på bilderna eller är det kanske dina bilder? Hör av dig till Länsposten, så vi får möjlighet att lämna dem till rätt ägare.

Det som göms – eller glöms – på en redaktion, dyker upp en kall snöig vinterdag!

Relaterade artiklar:

Margarethas ”hemliga” låda gömde glömda foton (2021-02-19)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Sänk farten där är Ulf Schwerin!

Ulf Schwerin från Stora Mellösa blev rikskändis när han ställde sig vid vägkanten med fruns hårtork. Han tycker att hans uppmärksammade kamp mot fortkörare fick positiva effekter.

Kulturlivet lever än på hoppet

För länets kulturliv står hoppet till att kunna samla publiken till sommaren och en återgång till en mer normal tillvaro. Både i Stadra och Lerbäck pågår förberedelser inför sommarföreställningarna, Lekebergsrevyn har skjutit upp premiären till hösten.

Coronaåret som vi aldrig glömmer

Anna har tagit hand om de riktigt svårt covid-sjuka. Hon har själv varit sjuk och blir arg när människor inte följer de enklaste råden. Ingrid har hållit sig isolerad ett helt år och längtar efter både barnbarn och vaccin. Ett år har gått sedan covid drog in över vårt län.

Naturens teater en raritet för länet som kämpar ekonomiskt

Nästan tusen personer sökte sig till första svanhelgen i Tysslinge trots skidVM. Naturens teaters huvudsponsor har hoppat av men de kunde öppna i helgen tack vare bidrag från privatpersoner.

Astrofototävling – rymden är motivet för alla rymdälskare

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare. Mörka, klara natthimlar och norrsken är favoritmotiv. Men tävlingens jury hoppas på kreativitet också.