Pac ger matte Emma Björkvall, Kumla en gratisdusch varje gång han kommer upp ur poolen. Foto: Sofie Isaksson
Det är första gången Pac badar bassäng. Emma tränar på att lyfta i honom lugnt fint så han vänjer sig i sin egen takt. Foto: Sofie Isaksson
Majvor Larsson från Laxå och Krut simtränar varje vecka. Kruts passion är fågeljakt så simning och apportering är bra träning under vintern. Foto: Sofie Isaksson
Agility och fårvallning är Pac och Emmas sysselsättning. Simning är ett ytterligare sätt att stärka musklerna. Foto: Sofie Isaksson
Amanda Lundwall är hundfysioterapeut på Kumla djursjukhus. Flytväst och lina används i poolen. Allt går lugnt och stressfritt till så hunden vänjer sig. När ägare och hund klarar sig själva kan de boka poolen för egna besök. Foto: Sofie Isaksson
"Det är roligt att göra saker med sin hund" säger Emma Björkvall. Pac har badrock på sig så att han inte ska frysa på väg ut till bilen. Majvor Larsson och Krut är näst på tur för simning. Foto: Sofie Isaksson
Pac har ögonen på bollen.
Pac är redo för hemfärd i sin gröna badrock. Det är väl kallt ute för en blöt hund.

Vallhunden Pac simmar lugnt

26 grader i bassängen. Till en början är vallhunden Pac lite tveksam, men matte Emma Björkvall är övertygad om att det här är en rolig aktivitet för både hundägare och hund. Kumla djursjukhus har startat simträning för friska hundar och efter en stund låter sig Pac övertalas att hoppa i vattnet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Lisa satsar på sin franska dröm

För Lisa Åsberg, uppvuxen i Axberg, väntar en spännande höst. Efter att ha tagit examen i våras följer hon sin dröm och har tagit ett jobb i Paris.

Bytte storstaden mot lugnet på landsbygden

Under sommaren har Sofie Aspeqvist och hennes man Hans Åhnberg lämnat storstadsstressen för ett lugnare liv på landsbygden i Hans föräldrahem. Här får Sofie dessutom möjlighet att ägna sig mer åt sin stora hobby - skapande i keramik.

Amarizzlin – ett bilbygge med både hjärta och själ

I Lincolns Eriksson garage i Yxe gömmer sig en skatt av sällan skådat slag - nämligen en Amazon av årsmodell 1966 med sänkt tak, V8 och måsvingedörrar läckert lackad i "nagellackscerise". Bilen är tämligen okänd i "custom-Sverige", men det ska det bli ändring på nu.

Musikfestivalen här för att stanna

Trots att dragplåstret Drew Young inte kunde komma till Tiveden Americana-festivalen på grund av reserestriktioner blev premiären mycket lyckad med folkfest och härlig sensommarvärme, inramad av en solnedgång över sjön Unden.

Delad glädje för seniorer på kollo i norr

Mat och föreläsningar, men också frisk luft, spel och många skratt för de 30 seniorer som tillbringat fem dagar på Lindesbergs kommuns seniorkollo på Åkerby herrgård.