Pac ger matte Emma Björkvall, Kumla en gratisdusch varje gång han kommer upp ur poolen. Foto: Sofie Isaksson
Det är första gången Pac badar bassäng. Emma tränar på att lyfta i honom lugnt fint så han vänjer sig i sin egen takt. Foto: Sofie Isaksson
Majvor Larsson från Laxå och Krut simtränar varje vecka. Kruts passion är fågeljakt så simning och apportering är bra träning under vintern. Foto: Sofie Isaksson
Agility och fårvallning är Pac och Emmas sysselsättning. Simning är ett ytterligare sätt att stärka musklerna. Foto: Sofie Isaksson
Amanda Lundwall är hundfysioterapeut på Kumla djursjukhus. Flytväst och lina används i poolen. Allt går lugnt och stressfritt till så hunden vänjer sig. När ägare och hund klarar sig själva kan de boka poolen för egna besök. Foto: Sofie Isaksson
"Det är roligt att göra saker med sin hund" säger Emma Björkvall. Pac har badrock på sig så att han inte ska frysa på väg ut till bilen. Majvor Larsson och Krut är näst på tur för simning. Foto: Sofie Isaksson
Pac har ögonen på bollen.
Pac är redo för hemfärd i sin gröna badrock. Det är väl kallt ute för en blöt hund.

Vallhunden Pac simmar lugnt

26 grader i bassängen. Till en början är vallhunden Pac lite tveksam, men matte Emma Björkvall är övertygad om att det här är en rolig aktivitet för både hundägare och hund. Kumla djursjukhus har startat simträning för friska hundar och efter en stund låter sig Pac övertalas att hoppa i vattnet.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Erik Axelsson, Vingåker, trivs i Hampetorps båtklubb. Bra med camping och restaurangen. Deras mål är att åka in till Örebro, de har försökt i tre-fyra år men för låga vattennivåer har stoppat dem. Men kanske att det går i år med tanke på bra vattenstånd. Foto: Sofie Isaksson
Per Håkan och Nongnut Bååth, Örebro, förbereder för sommarens turer. Storseglet ska upp och dynorna in. Båten har Per Håkan byggt själv 1980. Foto: Sofie Isaksson
Örebroaren Kurt Lindqvist installerar en solcell i fören för att kunna ladda batterierna när de är ute en helg och ligger på "svaj". Foto: Sofie Isaksson
I väntan på en badsommar. Foto: Sofie Isaksson
Krister Jakobsson, Hampetorp, har tänkt sig en trip till Polen i sommar på Tourship race. Skonaren mäter 14 meter och hunden heter Fanny. Foto: Sofie Isaksson
I väntan på en seglarsommar. Foto: Sofie Isaksson
Erik Axelsson, Vingåker, trivs i Hampetorps båtklubb. Camping och restaurangen är bra tycker han. Målet är att åka in till Örebro. De har försökt i tre-fyra år men för låga vattennivåer har stoppat dem. Foto: Sofie Isaksson

Fixar och putsar inför sommarens resor

Lugnet före anstormning. I Hampetorp på Södra Hjälmarens båtklubb fanns några entusiaster på plats och putsade och fixade med sina båtar. Erik vill segla med familjen och lägga till inne i Örebro vid Hamnplan. En resa de velat göra i flera år, som de hoppas kan bli av i sommar då vattenståndet ser bra ut i förhållande till i höstas då båten stod på botten.

Alexzandra Tysland, Norge/Örebro.– I sommar ska jag ta körkort och ta det lugnt. Jag funderar sedan på att söka till ämneslärarprogrammet (engelska och historia) på universitetet i Karlstad. Åren på Karro har varit väldigt bra, att få träffa nya människor.
Alexander Andersson, Hallsberg.– Jag har sökt till en teckenspråkskurs här i Örebro. Jag har alltid varit intresserad av teckenspråk så jag vill bli teckenspråkstolk. I sommar har jag inte några speciella planer. Det har varit helt fantastiskt att gå på Karro.
Julia Johansson, Karlskoga.– Det närmaste året ska jag jobba i Karlskoga, dels på Coop och dels på McDonalds. Sedan funderar jag på att plugga vidare till arkitekt, men jag vet inte än. Det har varit fantastiska år på Karro, trots covid.
Alva Furberg, Hampetorp.– Jag ska jobba på PostNord. Jag börjar på måndag och har kontrakt till sista augusti men förmodligen blir det fortsättning. Några andra framtidsplaner har jag inte just nu.

Nybakade studenter om stundande framtid

Vad ska du göra efter studenten, nu när du lämnar klass ESA18 på Karro?

Sticker ut hakan och gör spelfilm i Asker

En ensamvarg som sticker ut hakan för Asker och hela Östernärke. Öystein Thorsen utmanar nu sig själv med en spelfilm om ett litet samhälle som utsätts för en unik utmaning i "Asker Zon". Hans senaste filmproduktioner har han gjort i stort sett själv - detta blir annorlunda.

Klubb för hojar och kristen tro

En hoj och en tro. I år firar mc-klubben Network i Odensbacken 20 år. – Vi kommer med kärlek inte med knuten näve, säger presidenten Conny Hasselgren.

Unik konstruktion för odlingen på Ökna gård

Länets enda (?) geodetiska kupol fylls snart av växter. "Vi drivs av lust och oförstånd", förklarar Helena och Lars Walfridsson sitt senaste projekt: ett orangeri med fikabalkong.