Pac ger matte Emma Björkvall, Kumla en gratisdusch varje gång han kommer upp ur poolen. Foto: Sofie Isaksson
Det är första gången Pac badar bassäng. Emma tränar på att lyfta i honom lugnt fint så han vänjer sig i sin egen takt. Foto: Sofie Isaksson
Majvor Larsson från Laxå och Krut simtränar varje vecka. Kruts passion är fågeljakt så simning och apportering är bra träning under vintern. Foto: Sofie Isaksson
Agility och fårvallning är Pac och Emmas sysselsättning. Simning är ett ytterligare sätt att stärka musklerna. Foto: Sofie Isaksson
Amanda Lundwall är hundfysioterapeut på Kumla djursjukhus. Flytväst och lina används i poolen. Allt går lugnt och stressfritt till så hunden vänjer sig. När ägare och hund klarar sig själva kan de boka poolen för egna besök. Foto: Sofie Isaksson
"Det är roligt att göra saker med sin hund" säger Emma Björkvall. Pac har badrock på sig så att han inte ska frysa på väg ut till bilen. Majvor Larsson och Krut är näst på tur för simning. Foto: Sofie Isaksson
Pac har ögonen på bollen.
Pac är redo för hemfärd i sin gröna badrock. Det är väl kallt ute för en blöt hund.

Vallhunden Pac simmar lugnt

26 grader i bassängen. Till en början är vallhunden Pac lite tveksam, men matte Emma Björkvall är övertygad om att det här är en rolig aktivitet för både hundägare och hund. Kumla djursjukhus har startat simträning för friska hundar och efter en stund låter sig Pac övertalas att hoppa i vattnet.