Jessica Lindkvist, Kvistbro.– Det skulle inte påverka mig alls. Jag åker inte mycket buss. Det var skillnad tidigare, när jag pluggade på Örebro universitet. Då åkte jag en del, och så kunde det bli buss hem från Örebro någon kväll om man tagit ett glas vin och ingen kunde hämta.
Jonas Arnell, Fjugesta.– Väldigt mycket, i alla fall om linje 513 förändras. Min fru pendlar Fjugesta-Örebro, jag åker Fjugesta-Lanna, och byter till linje 500 mot Karlskoga. Min uppfattning är att det är många som pendlar med linje 513. Det är orimligt att kräva att alla ska ha tillgång till bil.
Ingvor Andersson, Mulhyttan.– Ärligt talat åker jag inte buss. Jag försökte lite i början när jag flyttade hit, men det var krångligt. Jag jobbade i Örebro, och då var det både tåg och buss som gällde. Jag är glad för min lilla bil. Att de drar ner stämmer inte ihop med allt prat om miljö.

Hur påverkas du om busslinjerna förändras?

Busslinjer i Lekebergs kommun och orter i Örebro kommun står på tur att drabbas av neddragningar. Utredningen har precis startat om vilka linjer som kommer att påverkas.

Relaterade artiklar:

”Bussen har ett högt symbolvärde” (2021-12-03)
Busstrafik till Lekeberg ses över (2021-02-05)