Mycket snart kommer IVA-personal att börja vaccineras. Foto: Mostphotos

IVA-personal näst på tur för vaccin

Nästa vecka kommer de flesta kommuner i länet att vara klara med första steget av vaccinering på de särskilda boendena. Sedan är det IVA-personalens tur.

Vid Region Örebro läns pressinformation i tisdags kunde smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen berätta att länet haft ett bekräftat fall av den muterade brittiska virusvarianten.

– Det var en person som kom hem innan jul och som nu har tillfrisknat och mår bra. Personen följde reglerna noga, det genomfördes smittspårning och vi har inte sett några fall utanför hushållet, sa Gunlög Rasmussen.

I tisdags fanns det 52 patienter med bekräftad covid-19 som behövde sjukhusvård i Örebro län, varav sju som behövde intensivvård.

Region har följt regeln att spara på vaccin så det ska finnas till en andra spruta. Det har Folkhälsomyndigheten nu ändrat på.

– Vi ska göra en snygg överlappning, där IVA-personal blir först ut. Från onsdag 13 januari öppnar vi vaccinering på Conventum för anställda, sa Inger Nordin Olsson, vaccinationssamordnare.

Inom några veckor kommer de över 80 år att erbjudas vaccin. Information om bokning kommer inom kort.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.