Exklusiv visning: ”De som missade tv-inslaget får leva med det”

Samverkarna i Östernärke gjorde en testpilot på en digital julavslutning för medlemmarna i december. Ett förinspelat program av Tomas Jennebo där Birgitta Ekblad var hans side-kick.

– De satt i en julpyntad studio, lite som Nattsuddarna, men du behöver tänka bort alkolholen och rökat. De som missade tv-inslaget får leva med det, säger Bengt Bronner.

Ett 35 minuter förinspelat tv-inslag som sändes direkt, en unik visning för det 10-tal som deltog via sina skärmar. Det varvades med mingel mellan deltagarna. Ägarna av en En bulle i ugnen, berättade om hur kondiset tacklat pandemin, och hur de rest sig genom marknadsföring via sociala medier som ett exempel.

Bronner beskriver tillställningen som gemytlig och trevlig. I detta koncepet finns även en del med en videoskola – som Jennebo förmedlar. Enkla hands-on tips att tänka på just för digitala möten. Denna del kommer återkomma.

Styrelsen i Samverkarna är de som träffats under året. I övrigt har det mesta legat nere.

– Några av våra framtida träffar kanske blir digitala efter denna testpilot. Det kan bli enklare med tillgängligheten för en del av våra medlemmar då, säger Bronner.