Trängens ishallar och Behrn ishall är stängd mellan 21 december fram till 24 januari 2021 i Örebro kommun. Foto: Mostphotos

Nedstängning i Örebro

Efter fler skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten stänger nu dessa verksamheter ned i Örebro kommun från och med i dag.

– Att stänga är tufft, och vi är väl medvetna om att det påverkar många örebroare, men med det smittoläget vi har i samhället är vi tvungna att göra allt vi kan för att vara med och bekämpa coronaviruset, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i Kulturnämnden i ett pressmeddelande.

Efter fler skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Har ordföranden i Kulturnämnden respektive Fritidsnämnden i Örebro kommun beslutat att följande verksamheter stängs under perioden 21 december 2020 – 24 januari 2021:

Samtliga bibliotek har stängt för fysiska besök för allmänheten.

Tekniska kvarnen har fortsatt stängt för allmänheten under perioden.

Wadköping och Karlslund har fortsatt stängt Lekladan och sina egna utställningslokaler under perioden.

Brickebackens bad, Eyrabadet samt Hagabadet är stängt. Badkort förlängs automatiskt för den period som simhallarna är stängda för allmänheten.

Trängens ishallar är stängda. Behrn ishall och bandyhall är stängda. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Samtliga skolidrottshallar och bollhallar är stängda för uthyrning till föreningslivet. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda. Ingen uthyrning av verksamheternas lokaler. Vissa undantag kan göras för skolverksamheter som har behov av att hyra lokaler.

Under julveckan kommer de olika verksamheterna att se över om det är möjligt att hitta alternativ till verksamheterna som är stängda. Under julveckan kommer också beslut om eventuella förändringar för andra verksamheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen, exempelvis fritidsgårdar, att tas. Redan nu finns också ett digitalt utbud att ta del av inom flera verksamheter.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.