Trängens ishallar och Behrn ishall är stängd mellan 21 december fram till 24 januari 2021 i Örebro kommun. Foto: Mostphotos

Nedstängning i Örebro

Efter fler skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten stänger nu dessa verksamheter ned i Örebro kommun från och med i dag.

– Att stänga är tufft, och vi är väl medvetna om att det påverkar många örebroare, men med det smittoläget vi har i samhället är vi tvungna att göra allt vi kan för att vara med och bekämpa coronaviruset, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i Kulturnämnden i ett pressmeddelande.

Efter fler skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Har ordföranden i Kulturnämnden respektive Fritidsnämnden i Örebro kommun beslutat att följande verksamheter stängs under perioden 21 december 2020 – 24 januari 2021:

Samtliga bibliotek har stängt för fysiska besök för allmänheten.

Tekniska kvarnen har fortsatt stängt för allmänheten under perioden.

Wadköping och Karlslund har fortsatt stängt Lekladan och sina egna utställningslokaler under perioden.

Brickebackens bad, Eyrabadet samt Hagabadet är stängt. Badkort förlängs automatiskt för den period som simhallarna är stängda för allmänheten.

Trängens ishallar är stängda. Behrn ishall och bandyhall är stängda. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Samtliga skolidrottshallar och bollhallar är stängda för uthyrning till föreningslivet. Gäller dock ej för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda. Ingen uthyrning av verksamheternas lokaler. Vissa undantag kan göras för skolverksamheter som har behov av att hyra lokaler.

Under julveckan kommer de olika verksamheterna att se över om det är möjligt att hitta alternativ till verksamheterna som är stängda. Under julveckan kommer också beslut om eventuella förändringar för andra verksamheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen, exempelvis fritidsgårdar, att tas. Redan nu finns också ett digitalt utbud att ta del av inom flera verksamheter.