Så här kommer de nya frysarna se ut. Erik Fredholm visar. Foto: Pressbild Region Örebro län

Frysar för vaccin på plats i Örebro

I slutet av förra veckan kom de lågtemperaturfrysar till Örebro som ska förvara vaccin mot covid-19.

Exakt hur mycket vaccin vi får till Örebro län, och när det kommer, är inte helt klart.

Det är Folkhälsomyndigheten som ansvarar för distributionen ut till Sveriges regioner. Klart är att det blir ett lägre antal som kommer i januari än vad som först utlovades.

När nu de speciella frysarna är på plats, är regionen beredd att ta emot och distribuera vacciner när det väl kommer.

– Genom en tidig beställning av dessa frysar har vi tagit höjd för att säkra såväl mottagande som lagring och beredning av det Pfizers vaccin som vi förutsåg skulle bli först ut. Det känns därför väldigt bra att frysarna är på plats nu. De utgör en viktig grundstomme i den organisation för vaccinationerna vi byggt upp, säger Erik Fredholm i pressinfo.

Han är ansvarig apotekare i styrgruppen för vaccination i regionen.

– Det är en synnerligen komplex transport- och beredningskedja av vaccinet med begränsad hållbarhet i olika steg vilket vi nu kan säkra och därmed utnyttja levererat antal doser optimalt, säger Erik Fredholm vidare.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.